avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lucutel a scris:

Intervine nulitatea in cazul in care:

a) hotararea redactata ulterior pronuntarii nu e semnata de judecator
b) exista neconcordanta intre minuta si dispozitivul hotararii redactate ulterior pronuntarii
c) cererea de apel a fost introdusa direct la instanta de apel
d) niciuna din variantele de mai sus

Daca e in cazul CPP pt ca nu am facut inca CPC , as zice
a) e corect si cred ca e vorba de nulitate absoluta pentru ca nu se poate verifica compunerea instantei
b) cred ca e corect ...s-ar putea sa fie nulitate relativa cand de ex in minuta nu se specifica ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica dar in dispozitivul hot da
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

a) hotararea redactata ulterior pronuntarii nu e semnata de judecator
b) exista neconcordanta intre minuta si dispozitivul hotararii redactate ulterior pronuntarii
c) cererea de apel a fost introdusa direct la instanta de apel

b, c
(de varianta c) nu-s sigur pt ca nu nitra in materie si o stiu doar din amintitri )

patrick, nicio varinta corecta
initial m am gandit ca nu e corecta nicio varianta pt ca enuntul zice...'nulitatea intervine'...si cum nu exista nulitati de drept ele tb invocate
a fost o pista gresita pt ca grilele urmatoare suna asa:

a) instanta a respins apelul desi intimatul nu era legal citat si nici nu s a prezentat
b) cererea de chemare in judecata a fost facuta de o entitate lipsita de cap procesuala de folosinta
c) pronuntarea hotararii a fost amanta cu mai mult de 7 zile

raspuns corect: b

si nu inteleg. sa fie gresit raspunsul?
grile din boroi raducan 2009

PS: isis, CPC!
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
lucutel, utilizator
Ai dreptate. ;)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv e doar caz de nulitatea relativa.
Lipsa minutei este caz de nulitate absoluta.

In legatura cu cele 7 zile nu stiam ca e caz de nulitate :(
eu stiu ca cele 7 zile sunt termen de recomandare,doar daca instanta stabileste pronuntarea in x zile si pronunta mai devreme intervine nulitatea...asa "zice" Les cel putin,in boroi nu tin minte sa existe precizarea asta
Patrick_ a scris:

Ai dreptate. ;)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv e doar caz de nulitatea relativa.
Lipsa minutei este caz de nulitate absoluta.

In legatura cu cele 7 zile nu stiam ca e caz de nulitate :(

imi cer scuze, varianta b era cea corecta, cea cu capacitatea

asa cum zici tu....neconcordanta e nulitate relativa
dar
1. cum iti dai seama despre ce nulitate e vb din enunt?
2. depunerea cererii direct la instanta de apel/recurs e caz de nulitate neconditionata. deci c nu ar tb sa fie corecta?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)