Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Tentativa infractiunii de marturie mincinoasa este posibila:
a) doar daca elementul material a constat intr-o actiune, dar aceasta nu se pedepseste
b) doar daca elementul material a constat intr-o actiune si aceasta se pedepseste
c) in toate situatiile, indiferent daca elementul material a constat intr-o actiune sau intr-o inactiune
adrianicet a scris:
Mersi, dar recunosc ca am avut emotii deoarece santajul absoare violul daca actul sexual are loc dupa un timp... si ma gandeam ca e posibil si aici sa fie doar santaj.. deci ar prinde bine o argumentare :)
Nu mai e viol, pt ca nu s-a produs prin constrangere in sensul art 197.
Dar nu cred ca putem spune ca santajul absoarbe violul deoarece pedeapsa pt santaj e inferioara celei pt viol.
Cred ca pur si simplu daca actul sexual nu se produce in imprejurarile in care se savarsesc actele de constrangere sau violenta, nu mai e viol.
Cu atat mai mult cu cat minorul din speta, nu a savarsit nici un act de constrangere sau violente.
Intradevar, e o speta interesanta :)
Tentativa infractiunii de marturie mincinoasa este posibila:
a) doar daca elementul material a constat intr-o actiune, dar aceasta nu se pedepseste
b) doar daca elementul material a constat intr-o actiune si aceasta se pedepseste
c) in toate situatiile, indiferent daca elementul material a constat intr-o actiune sau intr-o inactiune