avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

@lucutel:

Este grila 42 de la concursul de promovare magistrati - tribunal - mai 2009.
Raspunsul corect dat de INM este a).

Nu inteleg de ce. :(

O fi vorba de ceva acte preparatorii?

T. T spune ca este posibila daca fapta se realizeaza printr-o actiune insa nu se pedepseste, caci infr. se consuma in momentul semnarii depozitiei
Parca am citit undeva , ca ar fi posibila tentativa. Si asta ma duce cu gandul la altceva , si va intreb si pe voi. Este posibila tentativa la infractiunile de pericol ? Pentru ca marturia mincinoasa este totusi o infractiune de pericol ( pentru infaptuirea justitiei ) . Ca sa fie retinuta nu este obligatoriu , sa se obtina un rezultat ( condamnare , arestare , o sentinta civila etc )

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
isis23, utilizator
Eu m-am gandit la cazul in care expertul consemneaza situatii neadevarate in raportul de expertiza, iar apoi revine asupra lor..

Are dreptate isis.. Udroiu spune la prezentarea tentativei ca nu e posibila la infr de executare prompta si exemplifica marturia mincinoasa...
Cred ca ar fi posibila tentativa improprie la infractiunile de pericol concret.
La cele de pericol abstract nu-mi dau seama cum ar fi posibila tentativa.

In legatura cu exemplul dat cu acel expert: daca acesta reface de mai multe ori acel raport, revenind asupra unor aspecte pe care le schimba inainte de a depune raportul la org judiciar, indiferent ca a retinut cu intentie sau din neatentie sau neglijenta unele lucruri neadevarate, dar in final raportul este corect si cu buna credinta intocmit, nu cred ca este tentativa.
adrianicet a scris:

Eu m-am gandit la cazul in care expertul consemneaza situatii neadevarate in raportul de expertiza, iar apoi revine asupra lor..

Are dreptate isis.. Udroiu spune la prezentarea tentativei ca nu e posibila la infr de executare prompta si exemplifica marturia mincinoasa...

Da , si eu m-am gandit la retractibilitate . Dar tocmai aste e si ideea , declaratiile martorilor nu sunt retractabile....de aceea i se pune in vedere dinainte sa declare tot ceea ce stie despre ce este intrebat , in caz contrar savarseste infr de marturie mincinoasa

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)