avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Daca infractiunea de audienta este savarsita de catre insasi judecatorul unic - de ce sa nu poata procurorul sa incheie proces verbal - imi aduc aminte de cazul judecatorului care in timpul sedintei judecatorul nemultumit de atitudinea grefierului a inceput sa tipe si sa il insulte pe acesta ... mie asa imi vine in minte :">
artax a scris:

@Patrick-postez aici textul asa cum l-am formulat mai devreme:

pl prealabila -de reprezentantul conventional , cu mandat explicit, si pt ps lipsite de capacitate/ cu capacitate restransa de reprez legal
e acolo o trimitere la o decizie care spune ca nu poate fi facuta de parinte pentru copilul minor, ca tb ratificata de ps vatamata in termenul de 2 luni, si , un rand mai jos, spune ca poate fi facuta de reprez legal pt cei cu capacitate restransa/lipsa, dar pt aceste persoane se pune in miscare si din oficiu

========================================================
decizia nr. 1566/2000, apare intercalata in textul de la pag 269, M. Udroiu-Sinteze si grile procedura penala, si eu am fost nedumerita de continut, mai ales ca un rand mai jos revine asupra afirmatiei din decizie si spune ca se poate formula plangere de reprezentantul legal ( parinte, tutore, curator) al persoanei lipsite de capacitate de ex/ cu capacitate restransa, ceea ce ste absolut normal si logic, si ca se pune in miscare si din oficiu.

Mi s-a parut o redactare cel putin bizara si prin continutul deciziei, si prin trecerea brusca la un alt inteles al frazei, fara a folosi conectori logici, fara a evidentia " ciudatenia" paragrafului.

Dar, oricum ar fi, aici am citit, m-am minunat si eu, si...cam atat!

Decizia aceea spune asa:

"Cand tragerea la raspundere penal este conditionat de plangerea prealabila a persoanei vatamate, plangerea facuta de sot pentru sotie sau de parinte pentru copilul sau minor cu capacitate de exercitiu restransa nu poate duce la punerea n micare a actiunii penale. Ratificarea unei asemenea plangeri de catre persoana efectiv vatamata cu efect de promovare a actiunii penale nu ar putea fi facut decat n termenul prevzut de lege (C.S.J., secia penala, decizia nr. 1566/2000, www.legalis.ro)"

Pt cazurile inc are pers vatamata are capacitatea restransa este obligatoriu ratificarea plangerii.
Dar pt copiii fara capacitate de exercititu, sub 14 ani plangerea se introduce de parinte.
Nu e contradictie cu ce spune mai jos.

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Patrick_, utilizator
isis23 a scris:

3. n cazul renunrii la o motenire solvabil:
a. dac renunarea nu a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor vor putea retracta renunarea pe calea aciunii pauliene i accepta motenirea pe calea aciunii oblice n numele i pe seama succesibilului;
b. dac renunarea a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor nu vor mai putea revoca renunarea prin aciunea paulian iar n consecin nici nu vor mai putea accepta motenirea pe calea aciunii oblice;
c. revocarea renunrii poate fi cerut doar de ctre creditorii renuntorului, nu i de ctre creditorii succesiunii sau de ctre legatari.

c
Da c) e raspunsul corect la grila cu mostenirea
10.Cursul prescriptiei raspunderii penale:
a) se ntrerupe prin indeplinirea oricarui act care, potrivit legii trebuie comunicat faptuitorului sau condamnatului in desfasurarea procesului penal;
b)in cazul intreruperii produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar dac actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei;
c) se intrerupe prin inceperea executrii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)