Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Multumesc!:) si mai o intrebare: toate masurile de siguranta pot fi luate, prelungite, revocate doar de catre instanta, nu?
liviu17 a scris:
Multumesc!:) si mai o intrebare: toate masurile de siguranta pot fi luate, prelungite, revocate doar de catre instanta, nu?
arestate?
Da, numai instanta. Asa spune si art. 162 Cpp, mai e si RIL 13/2008 iar alte masuri de siguranta presupun oricum o condamanre si nu le-ar putea lua procurorul.
sangreal a scris:
liviu17 a scris:
arestate?
Da, numai instanta. Asa spune si art. 162 Cpp, mai e si RIL 13/2008 iar alte masuri de siguranta presupun oricum o condamanre si nu le-ar putea lua procurorul.
am scris gresit in graba,,imediat dupa am corectat, vroiam sa zic "revocate" ...ma gandeam la 2 lucruri in acelasi timp si uite ce a iesit :D
3. n cazul renunrii la o motenire solvabil:
a. dac renunarea nu a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor vor putea retracta renunarea pe calea aciunii pauliene i accepta motenirea pe calea aciunii oblice n numele i pe seama succesibilului;
b. dac renunarea a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor nu vor mai putea revoca renunarea prin aciunea paulian iar n consecin nici nu vor mai putea accepta motenirea pe calea aciunii oblice;
c. revocarea renunrii poate fi cerut doar de ctre creditorii renuntorului, nu i de ctre creditorii succesiunii sau de ctre legatari.
Nu stiu ce se intampla cu ortografia ...scuze