Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da c) e raspunsul corect la grila cu mostenirea
isis23 a scris:
A de ce nu e??? ce nu vad eu? eu stiam ca daca succesibilul a renunta la mostenire iar renuntarea nu a devenit irevocabila(expirarea celor 6 luni+acceptarea de catre un alt succesibil) creditorii succesorului vor putea retracta renuntarea pe calea actiunii pauliene si accepta mostenirea pe calea act. oblice in numele si pe seama succesibilului...nu?#-o
liviu17 a scris:
isis23 a scris:
A de ce nu e??? ce nu vad eu? eu stiam ca daca succesibilul a renunta la mostenire iar renuntarea nu a devenit irevocabila(expirarea celor 6 luni+acceptarea de catre un alt succesibil) creditorii succesorului vor putea retracta renuntarea pe calea actiunii pauliene si accepta mostenirea pe calea act. oblice in numele si pe seama succesibilului...nu?#-o
Revocarea renuntarii inseamna automat acceptarea ei.
Deci cele doua nu pot fi facute prin acte diferite.
10.Cursul prescriptiei raspunderii penale:
a) se ntrerupe prin indeplinirea oricarui act care, potrivit legii trebuie comunicat faptuitorului sau condamnatului in desfasurarea procesului penal;
b)in cazul intreruperii produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar dac actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei;
c) se intrerupe prin inceperea executrii pedepsei.