avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Cosmoroby a scris:

Eu inca nu-mi revin din socul incredibil al greselilor pe care am putut sa le fac la examenul acesta la penal si procedura penala,bine faptul ca eu nu am avut timp sa le aprofundez poate fi considerata o cauza.Ma uitam pe grila de la penal nr 85 de la nr 1 unde eu am luat si varianta A si B.
A. restituie cauza procurorului in vederea refacerii actului de sesizare
B poate acorda un termen pentru inlaturarea neregularitatii constate

Varianta corecta este B. Dar uitandu-ma la 300 alin 2 scrie foarte clar ca neregularitatea se indreapta de indata sau se acorda termen si daca nu se inlatura nici asa restituie cauza
Deci grila asta e dupa parerea mea gresita fiind corecta doar varianta b din modul cum e formulata intrebarea,acum pentru cei care vor sa o conteste si apoi pe mine ma intereseaza sa o inteleg eu de ce este alesa doar varianta b ca fiind singura corecta?

Varianta de la A nu este corecta pentru ca are caracter imperativ prin sintagma RESTITUIE . Adica e obligatoriu.Ca si cum nu ar fi o alternativa. Si tocmai ca este alternativa , si anume sa se indrepte neregulatitatea sau sa se acorde un termen pt asta.
Pe de alta parte B e corect pentru ca are cuvantul POATE , tocmai pentru sunt mai multe alternative.
Nu cred ca sunt sanse la contestatie

Conform unei grila de la civil, "In materia erorii - viciu de consimtamant, nulitatea poate fi confirmata prin executarea actului"

Eu stiam ca nulitatea poate fi acoperita prin executarea actului.
Nu?
Ce inseamna ca o nulitate se "confirma"?
Inseamna ca aceasta nu-si mai produce efectele???

Este una dintre grilele pe care le-am gresit si pe care inca nu o inteleg.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Patrick_, utilizator
=D>Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Abia astept sa ma verific si eu cu sb, sa vad cam pe unde ma aflu.
Si abia astept sa vad ce a facut patrik, poate ca si ajunge acasa pana publica astia subiectele, le scaneaza el si ni le trimite.:D

Buna dimineata si felicitari participantilor pentru rezultatele obtinute :)

Am revenit si eu din "concediu" ;)

Abia aseara tarziu am ajuns de pe drum si nu am mai intrat pe forum.
Nu am avut nici curajul sa-mi calculez punctajul. Asa ca le-am pus pe fiicele mele sa o faca ;)

Dupa parera mea a fost un examen echilibrat. Iar dupa ceea ce am calculat ar trebui sa am 82 de puncte. Anul trecut am pe vremea asta am facut 59, apoi in iarna 71, iar acum 82.

Am gresit vreo 2 - 3 din neatentie iar restul cam din nestiinta. Asta e. Se putea si mai bine dar eu sunt multumit.

Acum totul depinde de numarul celor care au peste 70 si mai ales de al celor care au peste 80 :)

In legatura cu grila aceea cu sesizarea din oficiu a instantei in cazul contestatiei la executare, am raspuns si eu corect fara sa fi retinut acele articole din CPP. Stiam doar ca dupa condamnarea definitiva, prcuroul nu prea mai poate sesiza instanta, deci pt cazurile in care apare o problema la executarea sentintei si condamnatul este impasibil, e normal ca instanta sa se poata sesiza din oficiu.

=D>=D>

Felicitari patrik, esti tare!
Stiam eu ca nu degeaba iti ofer credit, eram convinsa ca o sa reusesti, asa cum am fost si de rino, executron si o mai astept si pe lucutel.:D
Ma bucur enorm pt tine, ca mi-am dat seama cat interes ai manifestat in pregatire si sunt convinsa ca la final o sa te numeri printre cei 200, de asemenea sunt convinsa ca o sa fii un bun practician.
sim05 a scris:

=D>

:"> Multumesc.
Cred ca la cat de putin timp am putut sa aloc pregatirii e un rezultat bun. Dar mai trebuie sa astept sa vad lista oficiala cu rezultatele de la prima proba.

Patrick_ a scris:

Conform unei grila de la civil, "In materia erorii - viciu de consimtamant, nulitatea poate fi confirmata prin executarea actului"

Eu stiam ca nulitatea poate fi acoperita prin executarea actului.
Nu?
Ce inseamna ca o nulitate se "confirma"?
Inseamna ca aceasta nu-si mai produce efectele???

Este una dintre grilele pe care le-am gresit si pe care inca nu o inteleg.

Nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare. Executarea actului e o modalitate faptica de confirmare.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)