Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
eu nu inteleg grila cu inculpatul care recunoaste in totalitate faptele si nu solicita probe. au luat raspunsu "instanta nu poate administra probe". eu nu l-am luat, ca stiam ca se pot administra inscrisuri in circumstantiere care tot probe sunt. nu ma prind. e ceva ce imi scapa sau e gresita grila.
salut,
felicitari celor care au reusit sa treaca de prima proba si nu numai lor...
am o intrebare,ptr testul de logica stiti de ceva materiale dupa care se poate invata modul de abordare a testelor? in afara de ghidul postat pe site.multumesc
da. e raspunsu c, scuze. dar...in cartea lui, Udoriu scrie ca instanta nu poate administra in plus decat inscrisuri in circumstantiere si eventual poate sa excluda probele care sunt nelegal sau neloial administrate. da zice clar : in plus fata de urmarire administreaza doa inscrisuri in circumstantiere. doar daca se refera la inscrisurile pe care le poate administra pe latura civila, daca disjungerea nu este posibila. dar in cazul asta e alta poveste si grila trebuia formulata altfel. sau poate se refera la situatia in care instanta nu e lamurita, repune pe rol caza si urmeaza regulile de drept comun. dar si in cazu asta grila trebuia altfel formulata. e ceva ce imi scapa.
Pai nu scrie nicaieri ca instanta i-a si admis inculpatului procedura simplificata. La varianta A spune asta, dar nu e corecta pt ca poate administra asa cum ai spus si tu inscrisuri in circumstantiere, B-ul e vrajeala, C-ul e corect in cazul in care nu se trece la judecarea prin procedura simplificata (judeca obisnuit).