avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare. Executarea actului e o modalitate faptica de confirmare.

Am gasit si eu acum pe net si prin cartile lui Boroi. ;)
Nu stiu ce o fi fost in mintea mea ieri. Cand am vazut "confirmare" ma gandeam ca e vreo capcana. De fapt peste tot citisem de "confirmare" pana acuma, doar la examen mi s-a parut ceva ciudat acel cuvant.

In afara de grila cu punerea in executare a hot impotriva unui membru CSM, care fiind judecat de ICCJ, se face de catre Tribunalul Buc,la care am gresit chiar din neatentie la cuvantul "executare" (si de asta am bifat varianta cu ICCJ), restul greselilor au cam fost din neatentie sau unele chiar din nestiinta :">

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Conform unei grila de la civil, "In materia erorii - viciu de consimtamant, nulitatea poate fi confirmata prin executarea actului"

Eu stiam ca nulitatea poate fi acoperita prin executarea actului.
Nu?
Ce inseamna ca o nulitate se "confirma"?
Inseamna ca aceasta nu-si mai produce efectele???

Este una dintre grilele pe care le-am gresit si pe care inca nu o inteleg.

Salut Patrick si felicitari pentru punctajul obtinut. Executarea reprezinta o confirmare tacita iar nulitatea poate fi acoperita prin confirmare. Oricum cu 82 de puncte esti deja in primii 200. Esti aproape intrat.
P.S. Explica-mi te rog grila de la proc pen cu schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti! De ce e B acolo si nu e A? Daca inculpatul nu este prezent, nu se mai poate face schimbarea? Eu am inteles din art 321(3) ca schimbarea ordinii se face in cazul in care e necesara pt buna desfasurare a cercetarii. Insa ascultarea este o etata obligatorie numai daca inculpatul este prezent. Grila insa conditioneaza efectuarea schimbarii numai de ascultarea inculpatului prezent. Asa cum e formulata mi se pare gresita varianta B si corecta var A. B era corecta daca nu exista "numai" ala din enunt.
forgotten_sunrise a scris:

P.S. Explica-mi te rog grila de la proc pen cu schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti! De ce e B acolo si nu e A? Daca inculpatul nu este prezent, nu se mai poate face schimbarea? Eu am inteles din art 321(3) ca schimbarea ordinii se face in cazul in care e necesara pt buna desfasurare a cercetarii. Insa ascultarea este o etata obligatorie numai daca inculpatul este prezent. Grila insa conditioneaza efectuarea schimbarii numai de ascultarea inculpatului prezent. Asa cum e formulata mi se pare gresita varianta B si corecta var A. B era corecta daca nu exista "numai" ala din enunt.

Sincer nici nu m-am gandit ce se intampla daca lipseste inculpatul. :(
Eu am retinut din cod ca schimbarea ordinii actelor cerc judecatoresti se face dupa ascultarea inculpatului. Adica asta e primul lucru dupa inceperea cercetarii judecatoresti iar apoi urmeaza celelalte care pot fi dispuse si in alta ordine decat cea stabilita.

Nu-mi dau seama cum se intampla schimbarea ordinii cand lipseste inculpatul. Ori se asculta aparatorul lui, ori poate mai este vreo prevedere pe care nu o cunosc.

Dar in mod normal ar trebui sa ai dreptate, adica sa se poata dispune schimbarea ordinii efectuarii actelor si in lipsa inculpatului.

Am si eu o intreabare.
De ce nu poate fi dispusa perchezitia domiciliara in cazul in care sunt date cu privire la pregatirea unui omor? Daca de exemplu se presupune existenta armei sau a altor corpuri delicte la domiciliul unuia dintre cei implicati, este vreo prevedere expresa ca nu se poate dispune perchezitia?
Patrick_ a scris:

Am si eu o intreabare.
De ce nu poate fi dispusa perchezitia domiciliara in cazul in care sunt date cu privire la pregatirea unui omor? Daca de exemplu se presupune existenta armei sau a altor corpuri delicte la domiciliul unuia dintre cei implicati, este vreo prevedere expresa ca nu se poate dispune perchezitia?

Patrik la perchezitie tb sa avem inceputa UP, ca sa sepoata dispuna.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)