avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
doomkikidex a scris:

Salutare! Eu anul asta am terminat facultatea si am facut numai 67 puncte din pacate. Eu insa nu inteleg de ce la intrebarea 59 nu e si B? Adica ala fiind minor nu i se injumatateste pedapsa? Pls help.

ba da! dar minimul pedepsei nu poate fi mai mare de 5 ani in cazul minorilor !
maxmara a scris:

Felicitari, Patrick, pentru rezultatul obtinut!
Ma bucur mult si pentru Rino si Executron!

Pentru doritorii de statistici: in iarna s-a picat cu 82 puncte si s-a intrat cu minim 77, ceea ce arata ca si proba urmatoare este importanta.Interviul mai putin, are o pondere destul de mica in nota finala.
Aveti cateva zile de relaxare pana la publicarea listelor, profitati de ele!

Multumesc. :)

In aceste "statistici", poate ar fi bine sa luati in calcul si nr de locuri din iarna precum si concurenta pe un loc.

Adica, raportat la cele 100 de locuri scoase la concurs, cei care au avut 82 de puncte au fost in prima jumatate a locurilor scoase la concurs (intre primii 50) - ceea ce poate insemna ca celelalte probe pot sa produca schimbari pt cei care sunt mai jos de jumatatea celor 200 de locuri si nu neaparat de punctajul obtinut (82 in situatia din iarna)
Cei care au avut 77 au fost sub pozitia 127, deci cu aprox 20 - 30% peste numarul de locuri - si in acest caz nu cred ca e importanta punctajul de 77 ci pozitia obtinuta sub cele 200 de locuri (mai mult sau mai apropiata de limita celor 200)
La toate astea cred ca intra in calcul si concurenta pe un loc, care e a fost diferita fata de examenul din iarna

Raman la parerea mea. Se pot face tot felul de calcule statistice, dar nu exista date suficiente (matematic vorbind) pt a ajunge la o concluzie cat de cat pertinenta. De aceea cred ca cel mai bine e sa asteptam ziua de miercuri si sa ne cautam ceva relaxant de facut. :)

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Patrick_, utilizator
La grila cu retinerea varianta C este corecta pentru ca intr-adevar si daca procurorul declara recurs inculpatul va fi pus in libertate la expirarea duratei retinerii(asta pentru ca recursul e suspensiv de executare),numai ca varianta nu spune "numai daca",ci doar daca,asa ca e valabila si reciproca,respectiv "la expirarea duratei retinerii,daca s-a declarat recurs de procuror". Sper ca am explicat pe inteles...:d
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
lore_dana77, utilizator
Magda M a scris:

Eu cred ca vor fi multe note peste 8...pe forum nu intra decat f putini candidati.

De asemenea, as vrea sa spun celor care intentioneaza sa fie mai...activi pe forum, ca nu in asta consta succesul la examen.

Nici eu insami nu agreez discutiile in contradictoriu de genul..eu arat citat din tratat si art din cod, iar ceilalti posteaza contrariul..ca...asa stiu ei ca este.:) ..Astfel incat...decat sa imi consum energia ca sa-i conving, mai bine imi vad de treaba...:)

Succes!

magda,
nu a zis nimeni ca in acest forum consta succesul la examen. nu a zis nimeni ca acest forum este etapa obligatorie pre INM. e pur si simplu o metoda care pt unii a functionat, pentru altii nu.
Pe mine PERSONAL m a ajutat. erau grile la care nu reuseam sa imi dau seama de ce o anumita varianta e corecta/de ce o anumita varianta este gresita. cand nu reusesc sa imi explic un lucru, nu il pot retine. nu de putine ori, cu ajutorul celor de pe forum, am lamurit grila respectiva.
Asa ca...sper ca si thread ul de anul viitor va fi la fel de activ si cel putin la fel de folositor pt unii pe cat a fost pentru mine anul acesta.
in speranta ca viitorii auditori vor mai impartasi si aspirantilor de anul viitor din cunostintele lor, va urez succes!

PS: incepand de miercuri, dezbatem si niste grile pe rationament, nu?
Buna, nici eu nu sunt prea linistita. Am facut peste 80, dar ma gandesc la faptul ca mai stiu inca 3 persoane care au punctaj cel putin egal cu al meu. Si cum nimic nu este batut in cuie, nimeni nu garanteaza nimanui un loc pe lista celor 200. Este clara metodologia de selectie, nu e nevoie de prea multe pariuri. Nu mai stiu unde am citit dar tinta este sa treaca un esantion din dublul nr locuri scoase la concurs, iar dupa a doua proba si restul, sa se contureze lista. Parca asa. Asa incat e atat de devreme sa tragem vreo linie...mai ales inferioara...:).Asta ar fi o discutie. O alta discutie ar fi ca mie mi s-au parut dificile subiectele, cu multe acorduri fine si dulci ca o licoare amagitoare. La inceput am crezut ca sunt lasate acolo de zana cea buna si cand colo...era un zmeu dintos care isi arata caninii la fiecare cotitura. Ma rog, eu mi-am invatat o lectie serioasa la acest test. Nu e ceea ce pare. Sper in bine.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)