Buna, nici eu nu sunt prea linistita. Am facut peste 80, dar ma gandesc la faptul ca mai stiu inca 3 persoane care au punctaj cel putin egal cu al meu. Si cum nimic nu este batut in cuie, nimeni nu garanteaza nimanui un loc pe lista celor 200. Este clara metodologia de selectie, nu e nevoie de prea multe pariuri. Nu mai stiu unde am citit dar tinta este sa treaca un esantion din dublul nr locuri scoase la concurs, iar dupa a doua proba si restul, sa se contureze lista. Parca asa. Asa incat e atat de devreme sa tragem vreo linie...mai ales inferioara...:).Asta ar fi o discutie. O alta discutie ar fi ca mie mi s-au parut dificile subiectele, cu multe acorduri fine si dulci ca o licoare amagitoare. La inceput am crezut ca sunt lasate acolo de zana cea buna si cand colo...era un zmeu dintos care isi arata caninii la fiecare cotitura. Ma rog, eu mi-am invatat o lectie serioasa la acest test. Nu e ceea ce pare. Sper in bine.
La grila cu retinerea varianta C este corecta pentru ca intr-adevar si daca procurorul declara recurs inculpatul va fi pus in libertate la expirarea duratei retinerii(asta pentru ca recursul e suspensiv de executare),numai ca varianta nu spune "numai daca",ci doar daca,asa ca e valabila si reciproca,respectiv "la expirarea duratei retinerii,daca s-a declarat recurs de procuror". Sper ca am explicat pe inteles...:d
lore_dana77 a scris:
La grila cu retinerea varianta C este corecta pentru ca intr-adevar si daca procurorul declara recurs inculpatul va fi pus in libertate la expirarea duratei retinerii(asta pentru ca recursul e suspensiv de executare),numai ca varianta nu spune "numai daca",ci doar daca,asa ca e valabila si reciproca,respectiv "la expirarea duratei retinerii,daca s-a declarat recurs de procuror". Sper ca am explicat pe inteles...:d
Pai daca e sa argumentam cu ce nu zice grila, intr-adevar nu zice "numai daca" dar nu zice nici "chiar daca". Zicand doar "daca" varianta e ambigua si susceptibila de ambele intelesuri pt ca nu se poate concluziona ca e vorba de o conditionare sau de o ipoteza. Varianta poate fi corecta sau incorecta in functie de modul de interpretare asa ca dupa parerea mea ar trebui luate in considerare atat raspunsurile cu varianta BC cat si raspunsurile cu varianta B. In dubio pro...candidat. ;)
Edit: E ca si cum ai zice: "Maine merg la munte daca nu ploua." Iar a doua zi, desi ploua, te duci la munte si zici: Pai nu am zis "numai daca nu ploua". Daca nu ploua am zis ca ma duc la munte dar daca ploua nu inseamna ca nu ma duc" Ti se pare logic?