avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
ALISAA a scris:

Buna, nici eu nu sunt prea linistita. Am facut peste 80, dar ma gandesc la faptul ca mai stiu inca 3 persoane care au punctaj cel putin egal cu al meu. Si cum nimic nu este batut in cuie, nimeni nu garanteaza nimanui un loc pe lista celor 200. Este clara metodologia de selectie, nu e nevoie de prea multe pariuri. Nu mai stiu unde am citit dar tinta este sa treaca un esantion din dublul nr locuri scoase la concurs, iar dupa a doua proba si restul, sa se contureze lista. Parca asa. Asa incat e atat de devreme sa tragem vreo linie...mai ales inferioara...:).Asta ar fi o discutie. O alta discutie ar fi ca mie mi s-au parut dificile subiectele, cu multe acorduri fine si dulci ca o licoare amagitoare. La inceput am crezut ca sunt lasate acolo de zana cea buna si cand colo...era un zmeu dintos care isi arata caninii la fiecare cotitura. Ma rog, eu mi-am invatat o lectie serioasa la acest test. Nu e ceea ce pare. Sper in bine.

O fina intelegere a sensului si scopului examenului! Exact asa e, pentru ca asa e si realitatea ce trebuie incadrata in continutul unei norme juridice.

Felicitari!

Mult succes! ( desi nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi daca ai peste 80 )
Ok, cand ne apucam de grile de rationament?
:D
lore_dana77 a scris:

La grila cu retinerea varianta C este corecta pentru ca intr-adevar si daca procurorul declara recurs inculpatul va fi pus in libertate la expirarea duratei retinerii(asta pentru ca recursul e suspensiv de executare),numai ca varianta nu spune "numai daca",ci doar daca,asa ca e valabila si reciproca,respectiv "la expirarea duratei retinerii,daca s-a declarat recurs de procuror". Sper ca am explicat pe inteles...:d

Pai daca e sa argumentam cu ce nu zice grila, intr-adevar nu zice "numai daca" dar nu zice nici "chiar daca". Zicand doar "daca" varianta e ambigua si susceptibila de ambele intelesuri pt ca nu se poate concluziona ca e vorba de o conditionare sau de o ipoteza. Varianta poate fi corecta sau incorecta in functie de modul de interpretare asa ca dupa parerea mea ar trebui luate in considerare atat raspunsurile cu varianta BC cat si raspunsurile cu varianta B. In dubio pro...candidat. ;)

Edit: E ca si cum ai zice: "Maine merg la munte daca nu ploua." Iar a doua zi, desi ploua, te duci la munte si zici: Pai nu am zis "numai daca nu ploua". Daca nu ploua am zis ca ma duc la munte dar daca ploua nu inseamna ca nu ma duc" Ti se pare logic?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
forgotten_sunrise, utilizator
Ceva, cumva?:(
forgotten_sunrise a scris:

lore_dana77 a scris:

La grila cu retinerea varianta C este corecta pentru ca intr-adevar si daca procurorul declara recurs inculpatul va fi pus in libertate la expirarea duratei retinerii(asta pentru ca recursul e suspensiv de executare),numai ca varianta nu spune "numai daca",ci doar daca,asa ca e valabila si reciproca,respectiv "la expirarea duratei retinerii,daca s-a declarat recurs de procuror". Sper ca am explicat pe inteles...:d

Pai daca e sa argumentam cu ce nu zice grila, intr-adevar nu zice "numai daca" dar nu zice nici "chiar daca". Zicand doar "daca" varianta e ambigua si susceptibila de ambele intelesuri pt ca nu se poate concluziona ca e vorba de o conditionare sau de o ipoteza. Varianta poate fi corecta sau incorecta in functie de modul de interpretare asa ca dupa parerea mea ar trebui luate in considerare atat raspunsurile cu varianta BC cat si raspunsurile cu varianta B. In dubio pro...candidat. ;)

Edit: E ca si cum ai zice: "Maine merg la munte daca nu ploua." Iar a doua zi, desi ploua, te duci la munte si zici: Pai nu am zis "numai daca nu ploua". Daca nu ploua am zis ca ma duc la munte dar daca ploua nu inseamna ca nu ma duc" Ti se pare logic?

Varianta nu e ambigua ci corecta din punct de vedere logico juridic. Asadar DACA procurorul nu declara recurs, inculpatul retinut este pus in libertate la expirarea duratei retinerii DACA propunerea de arestare preventiva a fost respinsa. Candidatii aveau de analizat valoarea de adevar juridic a enuntului completat cu raspunsul, si nu sa analizeze daca aceasta era SINGURA situatie cand un inculpat retinut este pus in libertate la expirarea ordonantei de retinere. EVIDENT ca sunt si alte variante care conduc la aceeasi finalitate, respectiv punerea in libertate a retinutului, dar candidatii trebuiau sa verifice daca ACELE variante si DOAR acele variante sunt CORECTE si nu daca sunt SINGURELE corecte. E simplu...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)