avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
rino83 a scris:

carmen_miron a scris:

... numai ca in cazul actelor juridice bilaterale daca eroare provine de la un tert se poate ataca numai daca si cocontractantul este complice la dol ... cel putin asa am inteles eu dupa ce am recitit boroi ...

E ok ce spui,dar mi se pare ca aceasta afirmatie nu invalideaza nicicum raspunsul de la b), fiindca acesta nu nuanteaza in niciun fel ca dolul provine de la un tert, independent de vointa cocontractantului, ci doar evoca un principiu, in sensul ca donatorul poate ataca donatia pt dol(a carui victima a fost), care de altfel e in totala concordanta cu prevederile legale in materia anularii actelor pt vicii de consimtamant.
Vizavi de grila, parerea mea e ca nu accepta niciun raspuns corect.

e bine ca mi-am mai clarificat o problema ... spor sa aveti
Buna! Bine v-am gasit!
Am si eu o intrebare: la procedura civila din ce carti invatati? Imi puteti recomanda si mie ceva, va rog?! Eu am doar I. Les o editie veche din 2005, si A. Tabacu din 2009, dar nu prea mi-au fost de folos... Ceva actualizat cu "Mica reforma" a aparut?
Am vazut o editie din decembrie 2010 semnata Florea Magureanu, a invatat cineva dupa autorul acesta? ce parere aveti, merita sa o cumpar?
Ps. Dar de:hm: codul adnotat al lui Boroi, ce spuneti?
Multumesc!
Eu tot nu am inteles de ce e corect raspunsul de la b), adica de ce nu poate donatorul sa ceara anularea donatiei pt dol :(
Sunt sigur si mi se pare normal si logic ca donatorul sa poata sa invoce dolul.
Patrick_ a scris:

Eu tot nu am inteles de ce e corect raspunsul de la b), adica de ce nu poate donatorul sa ceara anularea donatiei pt dol :(
Sunt sigur si mi se pare normal si logic ca donatorul sa poata sa invoce dolul.

Raspunsul de la lit. b) nu este corect!
Sigur poate sa invoce dolul.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
D.A.M., utilizator
salut.
hai sa va dau o speta din practica judiciara sa vedem daca gasim vreo solutie la ea. la 34 de ani de la solutionarea unui proces de stabil;ire apaternitatii, copilul care pe vreme aceea era minor vrea sa anuleze hotararea instantei, invocand in sprijinul sau faptul ca atunci nu exista proba cu adn. credeti ca este posibil?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)