avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
chrisie_08 a scris:

Am si eu o intrebare...pe una din grilele de penal de la examenul de admitere din iarna exista o varianta care suna asa ''vatamarea corporala din culpa:......nu poate fi comisa in forma unitatii naturale colective. varianta asta nu a fost luata ca raspuns corect asa ca am dedus ca se poate comite in forma unitatii naturale colective,dar ce inseamna unitate naturala colectiva??nu imi dau seama...:sorry: spor la citit si un ceai sau:coffee:

Unitatea naturala colectiva exista atunci cand prin mai multe acte care se unesc intr-o singura actiune, se produce un singur rezultat si o singura infractiune. Spre exemplu la infractiunea de lovituri si alte violente, poti sa lovesti victima de mai multe ori cu aceeasi ocazie( ii dai 5 palme), dar ramane o singura infractiune.
Cred ca "unitatea naturala colectiva" se refera la infractiunile savarsite prin acte/fapte care in mod natural pot sa fie efectuate doar de mai multe presoane.

In cazul infractiunilor din culpa savarsite in aceasta modalitate, se dau ca si exemple de diferiti autori, acele infractiuni savarsite cu ocazia desfasurarii unor activitati / indeletniciri / profesii, in care unele operatii trebuie savarsite de mai multe persoane (cazul a doi muncitori care, de exemplu manipuleaza o piesa de mari dimensiuni impreuna, provoaca o vatamare din neatentie altei persoane)
[ link extern ] ,
pag. 103-106, despre unitatea naturala colectiva
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters189303, utilizator
bun link
multumesc me_lsa =D>
Speta.La data de 16.12.2003, inculpat T.V.A. a acostat-o pe partea vatamata S.I. pe care a lovit-o, iar în final i-a sustras telefonul celular care era legat la gîtul acestuia printr-un cordon. Partea vatamata a sesizat organele de politie care, cautîndu-1 l-au gasit pe inculpat pe o banca în parc jucîndu-se cu telefoanele pe care le avea în mîna. Fiind întrebat ale cui sunt, inculpatul a raspuns ca sunt ale sale, moment în care politia a luat telefonul apartinînd partii vatamate si i 1-a restituit.

Instanta a considerat ca inculpatul, aflat în stare de ebrietate avansata, a agresat-o pe partea vatamata fara a avea intentia de a-i sustrage telefonul mobil prin de cordon si ascuns sub haina. In momentul agresiunii, cordonul s-a rupt, iar inculpatul a ramas cu telefonul în mîna. S-a considerat ca inculpatul a savîrsit, distinct, doua fapte penale: infractiunea de lovire prev. de art.l80,al.l din cp. si infractiunea de furt calificat prev. de art.208,al.l - 209,lit. e si g din cp.

Este corecta solutia instantei?

@Me_Isa. Subscriu la ceea ce a spus Claudia.Interesant link.Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters170895, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)