avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Pana la L202 prejudiciul se recupera sau nu.
Iar in cele mai multe cazuri recuperarea se facea dupa condamnare, cu destul de mare dificultate..

Noul art 74^1 prevede acea diminuare a pedepsei daca prejudiciul este acoperit integral de faptuitor sau inculpat pana la solutionarea cauzei.

Cred ca este o mare diferenta in a recupera un prejudiciu de 50.000 - 100.000 EUR sau chiar mai mare inainte de solutionarea cauzei sau a-l recupera ipotetic dupa condamnare.

Dupa cum e formulat art 74^1, cred ca raman consecintele deosebit de grave, cu tot ce inseamna asta, doar pedeapsa poate sa fie mult mai blanda in cazul in care prejudiciul este acoperit.
Multumesc Patrick_ ; am acum s-a dus ceata;am inteles
mersi patrick, cand afli si celelalte raspunsuri...
simeria a scris:

am si eu cateva intrebari pentru cei care au penalul lui udroiu. m ar interesa parerea acestuia.
1. furtul de curent e o infractiune continua permanenta sau succesiva?
2. infractiunile de obicei pot fi continuate?
3. in cazul infr continuate este necesara unitatea de subiect pasiv?
mersi anticipat
iar la procedura. care este calea de atac impotriva incheierii de respingere a recuzarii?
si 2. cum se consemneaza declaratia invinuitului/inculpatului in timpul u p?

Revin cu o parte din raspunsuri:
1. nu am gasit in cartea lui Udroiu ceva referitor la furtul de curent. Exemplele date de el referitor la cele doua forme sunt doar cele legate de detinerea ilegala de arme (permanenta) si portul ilegal de uniforma (succesiva).
2. infractiunile de obicei nu pot sa fie continuate
3. nu am gasit in Udroiu nimic referitor la acest aspect.

DIn cate am vazut, in legatura cu mai multe aspecte Udroiu impartasste parerile lui Mitrache, deci din acest motiv cred ca nu considera necesara unitatea subiectului pasiv in cazul infractiunii continuate. De fapt acest lucru l-am intalnit doar la Streteanu, ca si opinia referitare la furtul de curent.

In alta ordine de idei, am o nelamurire legata de o opinie a lui Udroiu. Cum intelegeti voi paragraful urmator?

"- iresponsabilitatea inlatura raspunderea civila delictuala a faptuitorului sau a pesoanelor care, potrivit legii civile, raspund penru faptele acestuia, cu exceptia cazurilor de raspundere obiectiva"
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

simeria a scris:

am si eu cateva intrebari pentru cei care au penalul lui udroiu. m ar interesa parerea acestuia.
1. furtul de curent e o infractiune continua permanenta sau succesiva?
2. infractiunile de obicei pot fi continuate?
3. in cazul infr continuate este necesara unitatea de subiect pasiv?
mersi anticipat
iar la procedura. care este calea de atac impotriva incheierii de respingere a recuzarii?
si 2. cum se consemneaza declaratia invinuitului/inculpatului in timpul u p?

Revin cu o parte din raspunsuri:
1. nu am gasit in cartea lui Udroiu ceva referitor la furtul de curent. Exemplele date de el referitor la cele doua forme sunt doar cele legate de detinerea ilegala de arme (permanenta) si portul ilegal de uniforma (succesiva).
2. infractiunile de obicei nu pot sa fie continuate
3. nu am gasit in Udroiu nimic referitor la acest aspect.

DIn cate am vazut, in legatura cu mai multe aspecte Udroiu impartasste parerile lui Mitrache, deci din acest motiv cred ca nu considera necesara unitatea subiectului pasiv in cazul infractiunii continuate. De fapt acest lucru l-am intalnit doar la Streteanu, ca si opinia referitare la furtul de curent.

In alta ordine de idei, am o nelamurire legata de o opinie a lui Udroiu. Cum intelegeti voi paragraful urmator?

"- iresponsabilitatea inlatura raspunderea civila delictuala a faptuitorului sau a pesoanelor care, potrivit legii civile, raspund penru faptele acestuia, cu exceptia cazurilor de raspundere obiectiva"

Cred că Udroiu (n-am citit nimic de el) are în vedere art 1000 al 5 c.civ, potrivit căruia raspunderea părinţilor şi institutorilor este înlăturată dacă răstoarnă prezumţia de vinovătie cu privire la obligatia de educatie şi supraveghere, spre deosebire de cazurile de răspundere obiectivă care se intemeiază pe ideea de garantie sau risc şi nu care nu poate fi inlăturată

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)