Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
am si eu cateva intrebari pentru cei care au penalul lui udroiu. m ar interesa parerea acestuia.
1. furtul de curent e o infractiune continua permanenta sau succesiva?
2. infractiunile de obicei pot fi continuate?
3. in cazul infr continuate este necesara unitatea de subiect pasiv?
mersi anticipat
iar la procedura. care este calea de atac impotriva incheierii de respingere a recuzarii?
si 2. cum se consemneaza declaratia invinuitului/inculpatului in timpul u p?
simeria a scris:
am si eu cateva intrebari pentru cei care au penalul lui udroiu. m ar interesa parerea acestuia.
1. furtul de curent e o infractiune continua permanenta sau succesiva?
2. infractiunile de obicei pot fi continuate?
3. in cazul infr continuate este necesara unitatea de subiect pasiv?
mersi anticipat
iar la procedura. care este calea de atac impotriva incheierii de respingere a recuzarii?
si 2. cum se consemneaza declaratia invinuitului/inculpatului in timpul u p?
Revin cu o parte din raspunsuri:
1. nu am gasit in cartea lui Udroiu ceva referitor la furtul de curent. Exemplele date de el referitor la cele doua forme sunt doar cele legate de detinerea ilegala de arme (permanenta) si portul ilegal de uniforma (succesiva).
2. infractiunile de obicei nu pot sa fie continuate
3. nu am gasit in Udroiu nimic referitor la acest aspect.
DIn cate am vazut, in legatura cu mai multe aspecte Udroiu impartasste parerile lui Mitrache, deci din acest motiv cred ca nu considera necesara unitatea subiectului pasiv in cazul infractiunii continuate. De fapt acest lucru l-am intalnit doar la Streteanu, ca si opinia referitare la furtul de curent.
In alta ordine de idei, am o nelamurire legata de o opinie a lui Udroiu. Cum intelegeti voi paragraful urmator?
"- iresponsabilitatea inlatura raspunderea civila delictuala a faptuitorului sau a pesoanelor care, potrivit legii civile, raspund penru faptele acestuia, cu exceptia cazurilor de raspundere obiectiva"