Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Furtul de energie electrica poate fi intalnit atat sub forma unei infractiuni continue permanente, cat si sub forma unei infractiuni continue succesive. De obicei furtul de energie electrica este infractiune continua succesiva, intrucat putine persoane fizice detin utilaje care sa consume energie neintrerupt (pana si frigiderele se opresc la anumite intervale de timp), dar poate fi si infractiune continua permanenta atunci cand faptuitorul detine un un aparat/utilaj care consuma energie electrica fara intrerupere.
libercugetator a scris:
Furtul de energie electrica poate fi intalnit atat sub forma unei infractiuni continue permanente, cat si sub forma unei infractiuni continue succesive. De obicei furtul de energie electrica este infractiune continua succesiva, intrucat putine persoane fizice detin utilaje care sa consume energie neintrerupt (pana si frigiderele se opresc la anumite intervale de timp), dar poate fi si infractiune continua permanenta atunci cand faptuitorul detine un un aparat/utilaj care consuma energie electrica fara intrerupere.
Nu cred ca distinctia se face intre consumul unui frigider, aparat de radio sau utilaj "care consuma energie electrica fara intrerupere".
Daca alimentezi un simplu aparat de radio ilegal la reteaua electica, doar cateva ore incontinuu e furt in forma continua permanenta.
Sunt curioasa: pentru cei de aici, dreptul (civil,penal, procedurile) au devenit o pasiune? Ca asa pare, si sa stiti ca va admir foarte mult pentru asta, sunteti modelul meu de persoane pasionate de ceea ce fac si determinate sa reuseasca. De cate ori simt ca imi pierd motivatia, intru pe site-ul asta si va citesc cu cata pasiune dezbateti. Va admir sincer, vad ca dedicati tot timpul studiului.