Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Pentru avort consumat.
Daca un individ vrea sa omoare doi oameni dar datorita unei erori de manipulare a armei omoara numai unul celalalt neavand nici macar cea mai vaga idee va fi condamnat pentru tentativa la omor sau pt omor ?
Dar in cazul pruncuciderii daca vb. de uciderea din cauza tulburarii datorate nasterii a doi copii gemeni ce se retine? Omor deosebit de grav + pruncucidere sau doua infractiuni de pruncucidere, se agraveaza pedeapsa datorita faptului ca in cadrul aceleiasi actiuni se suprima viata a doua persoane?
In exemplu dat de tine e altceva,,,in cazul avortului eu vad "intreruperea cursului SARCINII" cei 2 "copii" fiind un tot(sarcina),,,asta m-a dus pe mine la concluzia ca ar fi vorba doar de o tentativa....dar nu sunt sigura,,,de asta am intrebat :(
In cazul pruncuciderii deja vorbim de 2 persoane,,,e concurs de 2 infractiuni de pruncucidere pt mama,,,iar daca exista si instigatori/complici ei raspund
pentru ODG....eu asa stiu....
Eu cred ca se rezuma la acelasi principiu - rezultatul produs in urma infractiunii savarsite.
Avort consumat, omor+ tentativa, pruncucidere - concurs real.