avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
z3m3 a scris:

Da omule, cand inculpatul ii intrerupe sarcina femeii si cu intentie intentie ii provoaca o vatamare.

:) La cazul acesta ma gandeam si eu, doar ca faptuitorul trebuie sa aiba atat intentia de a provoca avortul cat si intentia de a vatama sau provoca pierderea unui organ, simt, etc.
Imi e destul de greu sa imi imaginez un caz practic in care medicul sa aiba aceste doua intentii simultan.

Oricum, voi retine ca exista posibilitatea asta.
1. Ultrajul:
a) e absorbit intotdeauna de omorul calificat sau deosebit de grav
b) poate intra in concurs cu vatamarea corporala grava
c) poate intra in concurs cu tentativa la omor calificat sau deosebit de grav

2. Ultrajul se va retine
a) numai cand amenintarea sau vatamarea se savarseste in legatura cu atributiunile de servici ale functionarului
b) si in cazul in care se savarseste in timpul serviciului functionarului, fara legatura cu indatoririle acestuia
c) obligatoriu in timpul serviciului si in legatuira cu indatoririle de servici ale functionarului.
Maya,

In materie de drept nu cred ca exista ''carti mai succinte''....
''Sinteze'' a lui U.pt.p.penala e ok....dar nu te rezuma doar la ea. U + Codul de p.p.
Cat despre Deak, e bun pt.contracte. Mai sunt si altii pe contracte, da un search pe google.
Referitor la coduri, oricum Codurile sunt baza.Restul..stim cu totii tratatele vestite...

Stiu ca dreptul presupune lectura multa, insa nu sunt sigur daca procedurile au nevoie de atatea dezvoltari avand in vedere non-ambiguitatea lor.

Nu am inteles exact ce vrei sa spui prin asta: "U + Codul de p.p.". Cumva ca sintezele lui U nu sunt suficiente, insa Sintezele+codul sunt ok?

La contracte eu am invatat dupa Chirica, insa niciodata nu mi-au placut explicatiile lui trase de par si de multe ori in contradictie cu mainstreamul. Ii cunosc foarte bine cartile, crezi ca merita sa o iau de la capat cu contractele si succesiunile lui Deak? (nu l-am citit niciodata, decat selectiv)
Codul de procedura penala sa iti fie baza. De fapt, toate codurile sunt baza.
Grefat pe ele, vin tratatele, sintezele , notitele sau ce mai are fiecare.
Udroiu e ok, dar nu in detrimentul Codului.Sau nu doar Udroiu. Pana la urma, de la Cod se pleaca.
Contracte are si Stanciulescu, si Camelia Toader, parca.
Cat despre Deak, daca merita sa o iei de la capat cu cartile lui /contracte si succesiuni/ asta depinde de timpul tau si de cat de bine stapanesti materia.Daca ai lacune si timpul necesar, parcurge-l si pe Deak.Daca nu, nu.
Patrick_ a scris:

1. Ultrajul:
a) e absorbit intotdeauna de omorul calificat sau deosebit de grav
b) poate intra in concurs cu vatamarea corporala grava
c) poate intra in concurs cu tentativa la omor calificat sau deosebit de grav

2. Ultrajul se va retine
a) numai cand amenintarea sau vatamarea se savarseste in legatura cu atributiunile de servici ale functionarului
b) si in cazul in care se savarseste in timpul serviciului functionarului, fara legatura cu indatoririle acestuia
c) obligatoriu in timpul serviciului si in legatuira cu indatoririle de servici ale functionarului.

Raspuns:
1 = a
2 = b.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)