avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
cand o persoana savarseste infractiunea de violare de domiciliu, patrunzand in locuinta partii vatamate nr. 1, iar in momentul in care cei 2 fii ai partii vatamate incearca sa-l imobilizeze pe autor, acesta incearca sa-l loveasca pe unul dintre ei cu o bata, insa din cauza fortei,ii loveste pe ambii fii (o singura actiune) , care este incadrarea juridica a faptei?
- art 192 alin.2 si 2 infractiuni de lovire sau alte violente cu aplic.art. 33 lit.b, toate cu aplic. art. 33 lit. a?
- sau art 192 al.1 si 2 infr. de lovire sau alte violente, toate cu aplic. art. 33 lit. a C.pen?
-sau o alta incadrare?
Iar cand se aplica pedeapsa, ce spor se aplica?
Presupunem si ca faptuitorul se afla in stare de recidiva postcondamnatorie.
Cum se calculeaza pedeapsa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
allyssa, utilizator
Dupa parerea mea se va retine concurs de 3 infractiuni - un concurs ideal intre cele doua infractiuni de vilolenta, si ambele in concurs real cu violarea de domiciliu (daca persoana vatamata va introduce plangerea prealabila in termenul legal).
Deci se va retine si 33 a) cat si 33 b)

Pentru calcularea pedepsei se vor retine fiecare din cele trei infractiuni in stare de recidiva si apoi rezultantele celor 3 (cu retinerea recidivei) se vor contopi pentru rezultanta concursului.
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Ar trebui sa inceteze de drept orice masura preventiva indiferent de solutia data prin hotarare definitva avand in vedere scopul masurilor preventive.
Neagu are dreptate. Probabil ca asa se si intampla in practica, dar avem acea enumerare nefericia de cazuri de la incetarea de drept, din care este omisa condamnarea.
Chiar nu stiu ce as raspunde la o asemnea grila :(

Ar fi bine sa fie singura problema pe care o mai am la procesul penal ;)
Din pacate nu e chiar asa.

ce am zis eu era despre masura arestarii preventive,,,eu am generalizat la toate masurile preventive :"> si am vazut in Tratat ca Neagu este de parere ca masurile preventive inceteaza de drept si in cazul art.350(3)...acestea intrand la enumerarea de la art.140(2)"si in alte cazuri anume prevazute de lege" care vizeaza de fapt prevederile art.350(3)....eu cel putin asa am inteles
carmen0602, utilizator
Care este diferenta intre desistare si autodenunt?
allyssa a scris:

Care este diferenta intre desistare si autodenunt?

Desistarea este inainte de consumarea infractiunii si producerea rezultatului.
Autodenuntul este dupa acest moment.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)