avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Adevarul e ca ma cam saturasem de codurile vechi. Era cazul sa trecem la ceva nou.

Sa privim partea buna a lucurilor si sa luam totul ca pe un nou inceput. :D
Patrick_ a scris:

Adevarul e ca ma cam saturasem de codurile vechi. Era cazul sa trecem la ceva nou.

Sa privim partea buna a lucurilor si sa luam totul ca pe un nou inceput. :D

Intotdeauna pozitiv=D>. Dar sa nu ne grabim cu noile coduri. A mai fost un cod penal , care nu a intrat in vigoare. Deocamdat exista lege de intrare in vigoare numai a codului civil , desi nu stiu cum se vor valorifica noile institutii din el , fara o procedura civila , pentruca despre acesta nu se stie inca nimic.
Si mai trebuie avut in vedere un aspect. La anul , sunt alegeri . Batalia pe ciolan se poarta pe toate fronturile. Nu cred ca in aceste conditii , politicienii vor mai avea chef de noile coduri , mai ales de impactul acestora asupra tuturor. Va urma un an de aparenta acalmie , fara prea multe bulversari , pe care sa isi cladeasca promisiunile electorale. Mai ales ca si CSM-ul se opune .
Insa oricum generatia voastra este inegal tratata. Trebuie avut in vedere ca la anul , competitia pe locuri va fi dubla , si prin asta va fi o competitie foarte grea . Doar daca INM nu va suplimenta niste locuri , tinand cont ca in vara nu va organiza.
Cat despre invatat noile coduri , si cei din anul III sunt in situatia voastra, Am terminat tot civilul , tot penalul inclusiv procedura , iar la anul mai avem doar procedura civila . Deci si pentru noi , este enorm de greu sa invatam noile coduri daca ar intra in vigoare.
Sper insa ca lucrurile nu vor fi atat de negre , si daca vor deveni , in aceeasi situatie vom fi toti ( sanse si nesanse egale ). Vor intra cei mai buni.:)
Dupa cum s-a mai spus pe acest forum, concurenta la INM nu este neaparat data de numarul de candidati si de numarul de locuri.
Acolo in primul rand candidezi tu cu tine insuti, avand in vedere faptul ca trebuie sa treci de barem, iar de regula, trec de baremul minim doar putin peste numarul de locuri, chiar daca la start s-au prezentat cu miile (in unele cazuri nu au trecut nici macar atatia cat se se ocupe acele locuri).

In legatura cu neaprobarea legii cred ca sunt mai multe conscinte. Va ramane un an fara nici o promotie la INM, avand in vedere faptul ca cei din ianuarie 2011 termina deodata cu cei din augit 2010?
Se va schimba si modalitatea de eaxaminare (ponderea probelor in media finala, introducerea probelor noi, etc)?

Un lucru este clar: vor fi alte reguli. Si vor avea de castigat cei care se pot adapta mai usor noilor reguli.

Daca nu se revine prin cine stie ce "intamplare" asuprea deciziei de ieri, se pare ca e destul de sigur ca se va merge la urmatorul examen pe noul cod civil si de procedura civila.
Codul penal si de procedura penala din cate se zvoneste va mai fi in vigoare inca vreun an.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Desi o colega de forum spunea ca imaginea video este edificatoare, nu inteleg de ce nu s-a trecut respingerea proiectului de lege si la raportul de voturi in plen.
In fine, nu cred ca va ramane treaba asa. Parerea mea este ca, fata de iminenta intrarii noilor coduri in vigoare si deci, de necesitatea pregatirii unei promotii pe aceste coduri, examenul se va organiza intr-o forma sau alta. Ramane sau de dat o ordonanta de urgenta sau alta varianta, deoarece parerea mea este ca INM-ul nu isi va permite sa nu aiba 1 an cursanti.
Eu unul sunt extrem de dezamagit. Dupa peste 9 luni de invatat,constant, cu serviciu, cu neglijat familia, dupa 11 amanari consecutive a ordinii de zi, am ajuns sa fie respinsa propunerea, cu toate avizele favoribaile de la comisia juridica si cea de la consiliul legislativ. Si acum sa o iau asa, usor, de la inceput, cu noua legislatie ce va veni, cu modificari sigure ale regulamentului in sensul introducerii probei de limba straina, speta si eseu. Vai de capul meu.
Macar asa, daca se organiza concurs, aveam o sansa, cat de mica sa fi fost ea.
Ramane sa vedem in urmatoarele 2 saptamani se va stabili precis ce si cum.
Din cate am vazut, d-nul Danilet, pe grupul sau de discutii a precizat unei persoane sa urmareasca ordinea de zi a CSM-ului de azi, unde, mai mult ca sigur, se va exprima o pozitie in acest sens. Sa ma ierte Dumnezeu, odata si odata trebuie sa stim una si buna. Da ori ba.
Domnul Danilet intradevar mi a raspuns spunand ca prevederea prin care se mentioneaza ca se organizeaza anual nu inseamna ca se organizeaza o data pe an. Tinand cont ca pererea dansului e singura care conteaza din cele exprimate pana acum eu spun sa ne vedem de invatat :) si asa de cand am primit vestea ieri nu am mai putut sa citesc absolut nimic.
In caz ca nu stie toata lumea domnul Danilet este membru CSM.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)