Patrick_ a scris:
Adevarul e ca ma cam saturasem de codurile vechi. Era cazul sa trecem la ceva nou.
Sa privim partea buna a lucurilor si sa luam totul ca pe un nou inceput. :D
Intotdeauna pozitiv=D>. Dar sa nu ne grabim cu noile coduri. A mai fost un cod penal , care nu a intrat in vigoare. Deocamdat exista lege de intrare in vigoare numai a codului civil , desi nu stiu cum se vor valorifica noile institutii din el , fara o procedura civila , pentruca despre acesta nu se stie inca nimic.
Si mai trebuie avut in vedere un aspect. La anul , sunt alegeri . Batalia pe ciolan se poarta pe toate fronturile. Nu cred ca in aceste conditii , politicienii vor mai avea chef de noile coduri , mai ales de impactul acestora asupra tuturor. Va urma un an de aparenta acalmie , fara prea multe bulversari , pe care sa isi cladeasca promisiunile electorale. Mai ales ca si CSM-ul se opune .
Insa oricum generatia voastra este inegal tratata. Trebuie avut in vedere ca la anul , competitia pe locuri va fi dubla , si prin asta va fi o competitie foarte grea . Doar daca INM nu va suplimenta niste locuri , tinand cont ca in vara nu va organiza.
Cat despre invatat noile coduri , si cei din anul III sunt in situatia voastra, Am terminat tot civilul , tot penalul inclusiv procedura , iar la anul mai avem doar procedura civila . Deci si pentru noi , este enorm de greu sa invatam noile coduri daca ar intra in vigoare.
Sper insa ca lucrurile nu vor fi atat de negre , si daca vor deveni , in aceeasi situatie vom fi toti ( sanse si nesanse egale ). Vor intra cei mai buni.:)