avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Da, sunt din noua carte.
Sper sa interpreteze ca vreau sa i-o promovez si nu ca-i incalc drepturile de autor :D

Raspunsuri:

178. ac - de ce a) ?. atacul nu poate fi si in desfasurare? In legatura cu b) pot sa spun ca eu il inteleg in doua sensuri. Nu stiu care din ele ar vrea autorul sa-l aleg.
187. ab - de ce e a) ? daca alunec pe gheata si sparg o vitrina (speta clasica pt constrangere fizica), nu mai trebuie sa platesc vitrina?
196. b - am nimerit-o mai mult prin excludere. Dar de exemplu daca as consuma ceva care sa ma imbete, fara intentie, si apoi ma urc la volan, nu se retine agravanta in cazul unui accident?
197. c - asa am zis si eu dar nu mi-e clar de ce nu poate fi si a)
198. b - dar de ce nu e si c) ? Betia involuntara completa inlatura raspunderea civila chiar si a celui care cu intentie a provocat starea de betie?
Patrick_ a scris:

Sa trecem la capitolul urmator ;)

178. Pentru ca apararea sa fie considerata necesara
a) trebuie sa intervina numai in perioada de timp cat atacul este iminent
b) nu trebuie sa fie indreptata numai impotriva atacatorului
c) trebuie sa aiba caracter idoneu

187. Cand se retine constrangerea fizica:
a) este inlaturata intotdeauna raspunderea civila a faptuitorului
b) persoana care exercita constrangerea va raspunde pentru participatie improprie la savarsirea infractiunii de catre persoana constransa
c) persoana care exercita constrangerea nu poate fi trasa la raspundere civila.

198. Betia involuntara completa
a) constituie o cauza care inlatura caracterul penal al faptei ce produce efecte in rem
b) constituie o cauza care inlatura caracterul penal al faptei ce produce efecte in personam
c) nu inlatura caracterul penal al faptei

178, a) idoneu habar nu am ce inseamna , are umor udroiu :D
187 b) pentru ca,,, constrangerea poate lua si forma unei instigari , si vom avea participatie improprie fara vinovatie- intentie
198 b) este o cauza personala de inlaturare a caraterului penal al faptei
De aici am luat termenul :D

[ link extern ] /

Nu este pus in gluma "idoneu" zic eu...

Daca era stare de necesitate se putea interpreta ca raspunsul era corect, in opinia mea, caci la legitima aparare poti sa alegi orice cale de a te apara, dar la stare de necesitate trebuie sa alegi acea cale, cea mai putin distructiva, asupra careia esti sigur ca va duce la eliminarea pericolului. :hm:
Raspunsul este a) si c) la acea grila. Deci si varainta ce contine "inoneu" e corecta.
Ceea ce nu am inteles eu nu are legatura cu "inoneu" ci cu faptul ca e corecta si varianta a). Adica de ce atacul trebuie sa fie obligatoriu iminent si nu poate fi si in desfasurare?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)