avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
oti a scris:

citeste atunci Udroiu primulparagraf la Pluralitatea intermediara sa vezi ce zice "taticu" :D

:)
Pai tocmai. Am citit acel paragraf si tot nu rezulta ca nu ar trebui sa fie si a)

In acel paragraf se face referire la al doilea termen al pluralitatii intermediare, care intradevar ca nu prezinta importanta din punctul de vedere al gravitatii si naturii infractiunii.

Dar in grila, la a) zice "nu intereseaza natura si gravitatea infractiunilor savarsite.
deci se refera in cazul pluralitatii si laprimul termen, pentru care ocnteaza di gravitatea si natura infractiunii in posibilitatea retinerii pluralitatii, spre deosebire de concurs. :(
Chiar nu inteleg. Ori ma leg de prea multe detalii, ori intradevar sunt scrise cam superficial unele grile.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
gresesti
Chiar in primul aliniat da definitia pluralit...este o forma a pluralitatii de infr constand in savarsirea ....indiferent de natura si gravitatea ori forma de vinovatie a acesteia de catre o persoana fizica ...etc" -deci nu vb doar de primul termen ...pag.65
oti a scris:

gresesti
Chiar in primul aliniat da definitia pluralit...este o forma a pluralitatii de infr constand in savarsirea ....indiferent de natura si gravitatea ori forma de vinovatie a acesteia de catre o persoana fizica ...etc" -deci nu vb doar de primul termen ...pag.65

Exact. In prima parte a acelui paragraf vorbeste de al doilea termen.
Putin mai jos, in acelasi paragraf spune si de conditiile pt ptimul termen - este o paranteza - conditii legate de gravitatea infractiunii.
Natura si gravitatea are importanta in cazul primului termen. Iar in grila e vorba de ambii. Asta spuneam.

Oricum am lua-o, pluralitatea intermediara este conditionata de natura si gravitatea infractiunilor, pt ca in functie de natura si gravitate facem distinctia pluralitatii fata de rcidiva.
Daca nu ar conta, cum am sti ca e pluralitate si nu e recidiva?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
oti a scris:

Udroiu face grilele legandu se de exprimarile pe car el le foloseste in curs si de multe ori ascunde informatii importante intr-o afirmatie scurta sau face afirmatii pe care trebuie sa le transformi in negatii ca sa mai culegi inca o informatie (cazul cu Descoperirea ulterioara a starii de recidiva)... daca l am memora cuvat cu cuvant am face grilele lui la perfectie

Cred ca ai dreptate. Udroiu ia "citate" de prin cartile lui si le pune in grile, fara sa mai aduca si tot contextul acelei expresii.
la pluralitatea intermediara , in ce priveste primul termen , nu are importanta natura si gravitatea faptei , pentru ca are importanta PEDEAPSA APLICATA , adica mai mica de 6 luni . Infractiunea pentru care se aplica pedeapsa poate sa fie una grava , dar daca sunt incidente atenuante , minoritate , tentativa etc , va avea importanta in final , pedeapsa aplicata
Asa cred...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)