avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Raspunsurile corecte sunt:

139 - c) - nu inteleg de ce nu e si a)
159 - b) - nu inteleg de ce nu e si c)
164 - c) - nu inteleg. o fi ceva regula din practica, pt ca nu stiu sa fie ceva prevedere in acest sens
167 - a) - nu inteleg de ce a) si de ce nu e b)
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
oti a scris:

eu cred ca pur si simplu se aplica regula: instigatorul si complicele la o fapta prev de l.p. savarsita cu intentie se sanctioneaza cu ped prev de lege pentru autor deci "intre ...si asa.." cum zice acolo raspunsul
Alta explicatie nu gasesc desi e cam trasa de par ,mai mult daca autorul impiedica sav faptei cauza de nepedepsire opereaza si in privinta complicelui dar nu si in privinta instigatorului .

Da, asa e, particpantul se pedepseste cu pedeapsa prevazuta pt autor, doar ca autorul niciodata nu se pedepseste cu pedeapsa intre minimul general si minimul spcial.

Eu cred ca totusi o fi ceva regula aplicabila in practica. Nu are nici o legatura cu codul penal din cate stiu si inteleg.

In legatura cu inadvertentele inca nu amajuns asa de departe, pana la penal special. Sper sa ajung inainte de august. :D
Patrick_, utilizator
Patrick
la 139 pt ca natura si gravit infr.nu e termen de diferentiere intre cele 2
la ultima intrebare ar trebui sa fie b si c zic eu dar a??? nu gasesc nicaieri nici o justif pt a

la grila 164:
Udroiu are un paragraf special :Descoperirea ulterioara a starii de recidiva unde face are in paranteze o mica explicatie :"( in cazul in care instanta de jud nu a putut cunoste existenta starii de recidiva)" si pariez ca el e autorul grilelor

oti, utilizator
oti a scris:

Patrick
la 139 pt ca natura si gravit infr.nu e termen de diferentiere intre cele 2
la ultima intrebare ar trebui sa fie b si c zic eu dar a??? nu gasesc nicaieri nici o justif pt a

La ultima, in legatura cuprmul termen al pluralitatii intermediare, la art 38 CP avem trecuta amnistia si nu prescriptia, deci sa zicem ca nu ar fi c).
In schimb b) ar trebui sa fie sigur.
Iar despre a), ce sa zic? Nu inteleg deloc.

La 139, in cazul retinerii pluratatii intermediare se tine cont de natura si gravitatea infractiunii, spre deosebire de concurs unde nu se tine cont de astea.
Eu asa inteleg. :(
Patrick_ a scris:
La ultima, in legatura cuprmul termen al pluralitatii intermediare, la art 38 CP avem trecuta amnistia si nu prescriptia, deci sa zicem ca nu ar fi c). -daca noua infr a fost savarsita dupa ce pedeapsa a fost executata sau considerata executata nu se retine pluralitatea intermediara - asta zice si Mitrache si Udroiu
In schimb b) ar trebui sa fie sigur.
Iar despre a), ce sa zic? Nu inteleg deloc.

La 139, in cazul retinerii pluratatii intermediare se tine cont de natura si gravitatea infractiunii, spre deosebire de concurs unde nu se tine cont de astea.
Eu asa inteleg. :(
citeste atunci Udroiu primulparagraf la Pluralitatea intermediara sa vezi ce zice "taticu" :D

Udroiu face grilele legandu se de exprimarile pe car el le foloseste in curs si de multe ori ascunde informatii importante intr-o afirmatie scurta sau face afirmatii pe care trebuie sa le transformi in negatii ca sa mai culegi inca o informatie (cazul cu Descoperirea ulterioara a starii de recidiva)... daca l am memora cuvat cu cuvant am face grilele lui la perfectie
oti, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)