Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
"Multumesc pentru raspuns! Nu ma prea pot ajuta psihologii din Bucuresti, locuiesc la cateva sute de kilometri distanta, asa ca voi incerca sa gasesc un psiholog care face teste si elibereaza adeverinte in orasul meu.
Totusi, hai sa nu o numim chiar "hartiuta", au fost candidati declarati admisi care s-au lovit rau de acest hop, examenul psihologic."
Stii de ce o numest eu "hartiuta"? Pentru ca, in conditiile actuale, daca un psiholog considera ca nu esti apt pentru profesia de magistrat si nu iti elibereaza patalamaua, poti sa mergi din psiholog in psiholog pana gasesti unul care iti da hartiuta. Sa fim seriosi, nu toti psihologii isi indeplinesc meseria repsectand toate regulile. Spun asta pt ca stiu in ce mod s-a desfasurat testul meu psihologic pt obtinerea carnetului de sofer. A fost facut doar de forma, de o persoana total lipsita de chef si profesionalism.
Mai bine ca inainte, organizau ei testul psihologic, alegand o persoana competenta care stia foarte clar care este miza acestei probe. Problemele ulterioare pe care le aveau cu candidatii declarati respinsi cred eu ca puteau fi rezolvate si altfel decat sa lasi candidatul sa mearga la ce psiholog vrea el si sa se transforme proba asta ca cea de la scoala de soferi.
Ma rog, si aici poti sa spui ca e un psiholog la interviu si ca te-ar pica acolo, dar totusi, se urmaresc si alte lucruri si nu cred ca ai timpul necesar ca sa faci o evaluare psihologica in 15 minute de interviu.
:D E clar ca oricum s-ar organiza acest examen si probele lui va fi cineva care sa fie nemultumit.
E in natura omeneasca sa fie asa. Imi amintesc ce multe probleme au fost cu aceasta proba cand examinarea era facuta in cadru INM.
Si bineinteles ca tot probleme sunt si acum cand orice psiholog autorizat iti poate da o adeverinta.
Atunci comisia putea fi partinitoare, iar acum psihologii sunt neprofesionisti.
Tocamai din aceste motive incerc sa nu pun deloc in discutie regulamentul si regulile. Este de competenta altora sa faca regulamentul de concurs, sa stabileasca probele, tematica de examen, baremurile minime, etc.
Dupa ce regulile sunt facute, daca vrem participam, iar daca nu vrem nu participam.
Mie mi se pare foarte simplu.
Important e ca regulile sa fie clare si aceleasi pentru toti. Iar daca se va cere o adeverinta de la vecin sau de la doctorul de famiilie, sau de la cel cu protectia animalelor care atesta un fapt sau altul, asta e. E regulamentul facut de ei.
Nu e obligatoriu pentru nimeni.
Salutare! Stiti cumva cand se publica regulamentul de concurs pe site-ul INM? Daca inca nu s-a afisat, pot sa merg deja sa-mi procur cazierul fiscal/judiciar?
Ms frumos anticipat!