Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Uitati o chestie care parca mie nu mi se pare 100% in regula.
Santajul absoarbe 2 infra pt care actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila (lovirea si amenintarea) insa el se urmareste din oficiu. Nu e ciudat?
Oricum...as fi curioasa daca exista vreun caz de santaj urmarit din oficiu. Mi se pare ca nu ar prea avea cum sa fie.
edit: Patrick...nu stiam ca mai e cineva treaz la 4 dimineata. Care e explicatia ta? Erai in tura de noapte?:P Eu aveam doar insomnie:(
Uitati o chestie care parca mie nu mi se pare 100% in regula.
Santajul absoarbe 2 infra pt care actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila (lovirea si amenintarea) insa el se urmareste din oficiu. Nu e ciudat?
Oricum...as fi curioasa daca exista vreun caz de santaj urmarit din oficiu. Mi se pare ca nu ar prea avea cum sa fie.
edit: Patrick...nu stiam ca mai e cineva treaz la 4 dimineata. Care e explicatia ta? Erai in tura de noapte?:P Eu aveam doar insomnie:(
La pag 288 din cartea lui M.U. da ex de o decizie a CSJ nr 3502 din 2002 prin care fapta unui angajat care isi insuseste banii primiti de la angajator pt achizitionarea unor marfuri constituie infr de abuz de incredere.
Acum care e problema mea pe speta... banii in principiu nu pot fi obiect al infr de abuz de incredere (fiind consumptibili si fungibili) si prin exceptie se poate daca detinatorul nu ar fi avut dreptul sa dispuna de ei. Am inteles bine pana aici? Dar mie mi se pare ca in speta nu e vorba de situatia asta...lui nu i s-au dat banii sa ii pastreze. Sau poate pt ca banii erau dati in scopul la ceva anume atunci se considera ca nu avea dr sa dispuna? Si atunci daca intr-un contract de imprumut s-ar specifica destinatia exacta a sumei imprumutate si imprumutatul ar face altceva cu ei in situatia asta se poate considera ca e abuz de incredere?
Ps: Imi cer scuze daca intrebarile sunt mai...de dragul discutiei si nu de un real ajutor practic. Poate trebuia sa la pun la seminarii...dar atunci nu m-am gandit la ele.:">