avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Dispune in legatura cu cauza cred.
Dar in legatura cu apararea inculpatului, se pare ca poate sa dispuna.
De fapt aceasta "dipozitie" nu este una procedurala.
Cred ca cei doi termeni nu sunt sinonimi in acest sens. Dispozitia judecatorului in legatura cu desfasurarea procesului e una, iar dispozitia procurorului de a numi un avocat din oficiu e altceva.

Parerea mea.

Atunci cd cxonsideri ca tb aparator din oficiu, tb sa te adresezi baroului in vederea desemnarii unuia. Vrei sa spui ca in cursul judecatii procurorul poate solicita asa ceva?
Eu nu cred.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
sim05, utilizator
De ce nu? Este vreo prevedere care sa-i interzica?
Mai mult, procurorul ca reprezentant al Ministerului Public este obligat sa apere ordinea publica, deci si pe acel inculpat care nu-si poate face singur apararea in timpul judecatii.

De ce nu ar putea sa faca asta? Chiar nu inteleg.

Probail ca in practica procurorul nu dispune desemnarea aparatorului din oficiu in timpul judecatii. Dar nu cred ca l-ar impiedica vreo norma legala sa o faca.
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu cred ca dr de uzufruct poate face obiectul unui ctr. de v-c.

Asa e. Eram atent la forma solemna a actului si nu am obs ca e vorba de contr v-c :)

Buna. Ma alatur si eu discutiilor voastre.
Am o nelamurire pana la urma credeti ca nu este corecta varianta b? Pentru ca eu stiu ca dreptul de uzufruct poate face obiectul unui contract de vanzare-cumparare. Conventia dintre parti poate fi cu titlu oneros - contr de V-C, contr de schimb - sau cu titlu gratuit - donatie. :)
Patrick_ a scris:

De ce nu? Este vreo prevedere care sa-i interzica?
Mai mult, procurorul ca reprezentant al Ministerului Public este obligat sa apere ordinea publica, deci si pe acel inculpat care nu-si poate face singur apararea in timpul judecatii.

De ce nu ar putea sa faca asta? Chiar nu inteleg.

Probail ca in practica procurorul nu dispune desemnarea aparatorului din oficiu in timpul judecatii. Dar nu cred ca l-ar impiedica vreo norma legala sa o faca.

E o situatie practica destul de rar intalnita, nu-si merita efortul o dezbatere pe aceasta tema, consider in continuare ca proc nu poate desemna avocatul din oficiu in cursul judecatii, avand in vedere normele referitoare la competenta functionala.
E prevazut ca atunci cd proc considera ca inc nu-si poate face singur apararea e obligatorie asistenta, insa mie mi se pare normal ca judecatorul sa ia masurile necesare in vederea desemnarii acestuia.
Asa cum tie ti se pare normal ca poate, tot la fel de normal mi se pare si mie sa nu poata.:D
sim05, utilizator
Georgiana R a scris:

Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu cred ca dr de uzufruct poate face obiectul unui ctr. de v-c.

Asa e. Eram atent la forma solemna a actului si nu am obs ca e vorba de contr v-c :)

Buna. Ma alatur si eu discutiilor voastre.
Am o nelamurire pana la urma credeti ca nu este corecta varianta b? Pentru ca eu stiu ca dreptul de uzufruct poate face obiectul unui contract de vanzare-cumparare. Conventia dintre parti poate fi cu titlu oneros - contr de V-C, contr de schimb - sau cu titlu gratuit - donatie. :)

Dr de uzufruct e un drept temporar prin esenta sa, se stinge cel mai tarziu la moartea uzufructuarului. El nu poate fi instrainat sau mostenit.

Constituirea uzufructului (prin conventia dintre parti, pt ca se poate si prin testament) cred ca se poate face prin modalitatile precizate de tine.
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)