Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Dispune in legatura cu cauza cred.
Dar in legatura cu apararea inculpatului, se pare ca poate sa dispuna.
De fapt aceasta "dipozitie" nu este una procedurala.
Cred ca cei doi termeni nu sunt sinonimi in acest sens. Dispozitia judecatorului in legatura cu desfasurarea procesului e una, iar dispozitia procurorului de a numi un avocat din oficiu e altceva.
Parerea mea.
sim05 a scris:
Nu cred ca dr de uzufruct poate face obiectul unui ctr. de v-c.
Asa e. Eram atent la forma solemna a actului si nu am obs ca e vorba de contr v-c :)
De ce nu? Este vreo prevedere care sa-i interzica?
Mai mult, procurorul ca reprezentant al Ministerului Public este obligat sa apere ordinea publica, deci si pe acel inculpat care nu-si poate face singur apararea in timpul judecatii.
De ce nu ar putea sa faca asta? Chiar nu inteleg.
Probail ca in practica procurorul nu dispune desemnarea aparatorului din oficiu in timpul judecatii. Dar nu cred ca l-ar impiedica vreo norma legala sa o faca.
Patrick_ a scris:
sim05 a scris:
Nu cred ca dr de uzufruct poate face obiectul unui ctr. de v-c.
Asa e. Eram atent la forma solemna a actului si nu am obs ca e vorba de contr v-c :)
Buna. Ma alatur si eu discutiilor voastre.
Am o nelamurire pana la urma credeti ca nu este corecta varianta b? Pentru ca eu stiu ca dreptul de uzufruct poate face obiectul unui contract de vanzare-cumparare. Conventia dintre parti poate fi cu titlu oneros - contr de V-C, contr de schimb - sau cu titlu gratuit - donatie. :)