avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
carmen_miron a scris:

poate raspunde si dave...dupa aia vine si raspunsu...

Ha? Nu ma bag la grile din apel si recurs pt ca e o materie de care nu m-am mai atins din octombrie anul trecut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ContSters181736, utilizator
carmen_miron a scris:

3rocurorul poate dispune trimiterea in judecata a inculpatului fara prezentarea materialului de UP daca
a-inc. locuieste in strainatate
b-aparatorul inc. refuza in mod nejustificat sa ia cunostinta de materialul de UP
c-inc. sau av. sau au participat la toate actele de UP.

a
Pentru a se retine existenta instigarii:
a.nu prezinta importanta foma de vinovatie cu care a fost efectuata activitatea de determinare;
b. este intotdeauna necesar ca persoana instigata sa fi trecut la savarsirea faptei prevazute de legea penala;
c. nu prezinta, in niciun caz , importanta calitatea personala a persoanei instigate.

Complicitatea anterioara neurmata de executare:
a. nu se pedepseste;
b. se pedepseste la fel ca instigarea neurmata de executare;
c. se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa intre minimul general si minimul special prevazut de lege pentru infractiune.
1 nu e A pt ca instigarea nu poate fi decat intentionata, neputandu-se retine o instigare din culpa
nu e B pentru ca exista si instigarea neurmata de executare care poate atrage rasp penala pentru instigator.
La c ar fi problema pentru ca ar fi cazul in care instigatorul nu poate fi autorul faptei, ori intrebarea pentru a fi valida e necesar ca instigatorul sa fie oricine, inclusiv autorul faptei <= ''calitatea personala''

La 2 nu poate fi A pentru ca se pedepseste, nici B pentru ca ped pentru instigare nu poate fi identica pentru complicitate iar la C nu cred k pentru complicitate neurmata de executare la omor primesti de la 15 zile la 10 ani daca poate complicitate ta era chiar hotaratoare pentru savarsirea infra.la instigare neurmata de executare stiam ca e ped asta, dar nu vad unde scrie ca pedeapsa cand e neexecutate fapta e identica intre instigare si complicitate.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
bobian, utilizator
cum e Artax? Din pacate n-am mai facut penal general de vreo 15 luni. Sper sa ma apuc sapt viitoare de el.:">
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
bobian, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)