Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
ce este unitatea naturala colectiva?
salutare!
azi citeam recidiva cand mi-a aparut urmatoarea ipoteza pe care nu stiu cum sa o rezolv. Savarsirea unei noi infractiuni in stare de evadare: stim ca se va cumula restul ramas neexecutat cu pedeapsa pentru evadare, apoi totul se va contopi cu pedeapsa pentru cealalta infractiune.
Sa zicem ca prima pedeapsa( restul neexecutat +evadarea) e cea mai grea si ca vrem sa o sporim pana la maximul special..............maximul special al cui? al pedepsei pt evadare? al pedepsei ce se executa?
Anularea reabilitarii nu se aplica in ceea ce priv reabilitarea de drept.
Adica dc avem o hot judec prin care se constata reabilitarea de drept, desi in termenul de incercare de trei ani, pers condamnata mai suferise o condamnare, la o eventuala cerere de reabilitare pt cea de-a doua condamnare nu se va mai analiza si prima condamnare, nu?
Inteleg bine?:">
sim05 a scris:
Anularea reabilitarii nu se aplica in ceea ce priv reabilitarea de drept.
Adica dc avem o hot judec prin care se constata reabilitarea de drept, desi in termenul de incercare de trei ani, pers condamnata mai suferise o condamnare, la o eventuala cerere de reabilitare pt cea de-a doua condamnare nu se va mai analiza si prima condamnare, nu?
Inteleg bine?:">
pai ...daca in termenul de 3 ani necesar ca omu sa fie reabilitat de drept...mai sufera o condamnare ...e recidiva/pluralitate...zic eu
Eeee, eu tot nu inteleg. Daca e cunoscut faptuitorul, nu se poate dispune clasarea, iar daca nu e cunoscut, inseamna ca se exclude criteriul "persoanei faptuitorului" si, prin urmare lipsa pericolului social nu mai este un motiv "in personam" pentru care se poate dispune clasarea. Deci?