avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
daca e reabilitare judecatoreasca acordata de instanta daca is indeplinite anumite conditii... atunci aceeasi instanta poate reveni
daca e de drept ...intervine ope legis...instanta ia act de implinirea termenului si ..cam atat...nu mai are ce face ca exista separatia puterilor legiuitor/judecatoresc ...sau ar trebui sa fie :D ...cam asa pricep eu
carmen_miron a scris:

daca e reabilitare judecatoreasca acordata de instanta daca is indeplinite anumite conditii... atunci aceeasi instanta poate reveni
daca e de drept ...intervine ope legis...instanta ia act de implinirea termenului si ..cam atat...nu mai are ce face ca exista separatia puterilor legiuitor/judecatoresc ...sau ar trebui sa fie :D ...cam asa pricep eu

Pai Carmen, dc avem mai multe condamnari dintre care unele ar atrage reabilitarea de drept, iar altele reabilitarea judec, cererea va fi analizata cu privire la toate condamnarile potrivit regulilor de la reabilitarea judec.
Reabilit de drept intervine dc in termenul de 3 ani nu a mai savarsit o alta infr.
Dc presupunem ca in termenul de incercare de 3 ani a fost savarita o alta infr, pt care a si intervenit o condamnare inauntru acestui termen, iar instanta constata reabilitarea de drept pt prima condamnare, pt ca nu stia de cea de-a doua, eu inteleg ca nu intervine anularea reabilitarii, adica la o eventuala cerere de reab pt ce-a de-a doua condamnare nu se va mai analiza si prima condamnare, nu?
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
sim05, utilizator
carmen_miron a scris:

artax a scris:

ce este unitatea naturala colectiva?

nu stiu sa iti reproduc...ca nu is stilu..da iti dau exemplu
incaierarea, incestu...toti is autori...

Avem unitate naturala de exemplu in cazul infractiunii de loviri si alte violente cand faptuitorul aplica victimei doua palme si un pumn in zona fetei.
Sunt acte diferite dar unitatea de infractiune se pastreaza se va retine o singura infractiune).

Un cazul unitatii naturale trebuie sa facem distinctie intre acte diferite si actiuni diferite.
Daca avem actiuni diferite putem sa avem infractiune continuata, pt ca fiecare actiune separata are indepline conditiile retinerii unei infractiuni.

Streteanu explica foarte bine aceste notiuni.

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Patrick_, utilizator
Patrik ai in format electronic cursul lui streteanu in care trateaza si raspunderea penala?
sim05 a scris:

Patrik ai in format electronic cursul lui streteanu in care trateaza si raspunderea penala?

[ link extern ]

[ link extern ]

Am postat aici cele doua volume ale suportului de curs a lui Stretanu.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)