avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Buna seara. Am o intrebare. In ce consta adeverinta din care rezulta ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei eliberata de orice institutie sau persoana specializata? Cum ati procedat? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
george1979 a scris:

Buna seara. Am o intrebare. In ce consta adeverinta din care rezulta ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei eliberata de orice institutie sau persoana specializata? Cum ati procedat? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.

======================================================================
un cabinet psihologic autorizat efectueaza niste teste si elibereaza documentul.

Avem unitate naturala de exemplu in cazul infractiunii de loviri si alte violente cand faptuitorul aplica victimei doua palme si un pumn in zona fetei.
Sunt acte diferite dar unitatea de infractiune se pastreaza se va retine o singura infractiune).

Un cazul unitatii naturale trebuie sa facem distinctie intre acte diferite si actiuni diferite.
Daca avem actiuni diferite putem sa avem infractiune continuata, pt ca fiecare actiune separata are indepline conditiile retinerii unei infractiuni.

Streteanu explica foarte bine aceste notiuni.

==========================================================
Ms! Am cautat putin si am gasit-o foarte bine explicata!
unitatea naturala colectiva este atunci cand prin mai multe acte de executare cu aceeasi incadrare juridica si care se reunesc in aceeasi actiune , se produce un singur rezultat si o singura infractiune, presupune o singura rezolutie infractionala, iar in cazul infractiunilor contra persoanei, este necesara identitatea de subiect pasiv, in timp ce la cele impotriva patrimoniului nu se cere ca sub pasiv sa fie acelasi ( Streteanu este singurul care sustine ca trebuie sa existe identitate de subiect pasiv la infractiunile de orice natura )
- de asemenea, se poate retine in cazul infractiunii continue permanente
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
artax, utilizator
artax a scris:

Avem unitate naturala de exemplu in cazul infractiunii de loviri si alte violente cand faptuitorul aplica victimei doua palme si un pumn in zona fetei.
Sunt acte diferite dar unitatea de infractiune se pastreaza se va retine o singura infractiune).

Un cazul unitatii naturale trebuie sa facem distinctie intre acte diferite si actiuni diferite.
Daca avem actiuni diferite putem sa avem infractiune continuata, pt ca fiecare actiune separata are indepline conditiile retinerii unei infractiuni.

Streteanu explica foarte bine aceste notiuni.

==========================================================
Ms! Am cautat putin si am gasit-o foarte bine explicata!
unitatea naturala colectiva este atunci cand prin mai multe acte de executare cu aceeasi incadrare juridica si care se reunesc in aceeasi actiune , se produce un singur rezultat si o singura infractiune, presupune o singura rezolutie infractionala, iar in cazul infractiunilor contra persoanei, este necesara identitatea de subiect pasiv, in timp ce la cele impotriva patrimoniului nu se cere ca sub pasiv sa fie acelasi ( Streteanu este singurul care sustine ca trebuie sa existe identitate de subiect pasiv la infractiunile de orice natura )
- de asemenea, se poate retine in cazul infractiunii continue permanente

Nu cred ca Streteanu e singurul care sustine asta. Cred ca la infr continuata e singurul.
Dc amenint concomitent doi politisti savarsesc 2 infr de ultraj. A si fost o speta in toamna trecuta avand la baza ideea asta.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
sim05, utilizator
buna seara! da' ce activitate...azi dadeai cu pusca si nimeni! oricum...eu va zic seara buna si spor (cui invata) sau odihna placuta cui lucreaza maine (printre care si eu :)...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)