Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna seara. Am o intrebare. In ce consta adeverinta din care rezulta ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei eliberata de orice institutie sau persoana specializata? Cum ati procedat? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
Avem unitate naturala de exemplu in cazul infractiunii de loviri si alte violente cand faptuitorul aplica victimei doua palme si un pumn in zona fetei.
Sunt acte diferite dar unitatea de infractiune se pastreaza se va retine o singura infractiune).
Un cazul unitatii naturale trebuie sa facem distinctie intre acte diferite si actiuni diferite.
Daca avem actiuni diferite putem sa avem infractiune continuata, pt ca fiecare actiune separata are indepline conditiile retinerii unei infractiuni.
Streteanu explica foarte bine aceste notiuni.
==========================================================
Ms! Am cautat putin si am gasit-o foarte bine explicata!
unitatea naturala colectiva este atunci cand prin mai multe acte de executare cu aceeasi incadrare juridica si care se reunesc in aceeasi actiune , se produce un singur rezultat si o singura infractiune, presupune o singura rezolutie infractionala, iar in cazul infractiunilor contra persoanei, este necesara identitatea de subiect pasiv, in timp ce la cele impotriva patrimoniului nu se cere ca sub pasiv sa fie acelasi ( Streteanu este singurul care sustine ca trebuie sa existe identitate de subiect pasiv la infractiunile de orice natura )
- de asemenea, se poate retine in cazul infractiunii continue permanente