avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
davegahan a scris:

artax a scris:

am sentimentul neplacut ca " penuria " de locuri ne-a " invrajbit" putin, poate ca nu e termenul cel mai potrivit, dar, in mod real , acum , la 20+20 locuri, concurenta s-a ascutit la extrem

Nu cred ca se pune problema de invrajbire.
Pur si simplu oamenii isi dau seama ca trebuie sa foloseasca la maximum timpul pe care-l au.
Pana la acest examen fiecare concura cu el insusi.
Daca reuseai sa ajungi la nivelul unui 7,50 erai admis de cele mai multe ori.
Cu 8.00 erai complet lipsit de emotii. Deci trebuia sa atingi nivelul ala.
Acum concuram atat cu noi insine (trebuie sa atingi cel putin nivelul unui 8,50 ca sa ai sanse) cat si intre noi (nu poti sti niciodata cat de bine pregatiti sunt ceilalti si ce nota ti-ar fi suficienta ca sa intri).
Asa ca stam si invatam mai mult si contribuim mai putin pe forum.
Insa concurenta intre noi trebuie sa se opreasca aici.
Daca cineva are nevoie de o informatie sau daca are o nelamurire e normal sa intre aici si sa ceara ajutor.

Intrebarea mea e oare prosteasca, ca nimeni nu raspunde?
In spiritul generozitatii aratate mai sus, as vrea totusi o parere in legatura cu aplicabilitatea deciziilor de neconstitutionalitate...
Multumesc

P.S. Din cate retin, la ultimele 3-4 examene pentru cei cu vechime, la fiecare grupa ( procurori/judecatori ) au fost putine note peste 8, asa ca ma indoiesc ca pragul " de trecere ", sa fie 8,5, probabil ca va fi cel mult 8. In martie 2010 au fost 26 de note peste 8, ( in total, judecatori si procurori ), in noiembrie 2010 au fost 34, noiembrie 2009 doar 6 note peste 8, martie 2009 au fost intr - adevar 93, din care insa doar 12 peste 8,5. Asa ca nu cred sa creasca atat de spectaculos pragul, in ciuda numarului redus de locuri. Sunt totusi de acord ca acest numar ne face mai constiinciosi.
ai dreptate..TREBUIE sa scrie AVIZ PSIHOLOGIC. noi suntem un cabinet psihologic si am avut astfel de examinari.O examinare se concretizeaza intr-un AVIZ PSIHOLOGIC...nu Bilet de trimitere. DU-TE INAPOI SI CERE-I SA ITI FACA CORECT....
mamaruta2011 a scris:

Intrebarea mea e oare prosteasca, ca nimeni nu raspunde?
In spiritul generozitatii aratate mai sus, as vrea totusi o parere in legatura cu aplicabilitatea deciziilor de neconstitutionalitate...
Multumesc

Probabil ca nimeni nu-ti raspunde la intrebare pt ca n-ar vrea sa te informeze gresit.

Mai concret, desi legea spune clar ca textele legale declarate neconstitutionale devin inaplicabile dupa 45 de zile de la data publicarii in M.O. a deciziei daca Parlamentul sau Guvernul nu pun de acord prevederile declarate neconstitutionale cu Constitutia, totusi, in practica, se pare ca nu e intotdeauna chiar asa.
Cel mai recent exemplu e cel cu art. 205, 206 si 207 C.Pen. care mai intai au fost abrogate prin legea 278/2006, apoi dispozitiile de abrogare au fost declarate neconstitutionale ceea ce te-ar duce la gandul ca cele 3 infractiuni sunt din nou in vigoare. Cu toate astea instantele romanesti au privit diferit problema asta, unele considerandu-le in vigoare incepand cu 45 de zile de la Decizia CC , altele considerandu-le in continuare abrogate.
Asa ca s-a promovat si admis un RIL 8/2010 care spune ca art.205, 206 si 207 C.Pen. nu sunt in vigoare.
Intelege tu ce vrei de aici.
@mamaruta2011
norma penala se declara neconst si decizia se publica in MO
din momentul publicarii deciziei CC in MO , norma se suspenda de drept
daca in 45 de zile de la publicare Parlamentul sau Guvernul nu pun de acord norma cu Constitutia, norma se abroga

edit: se pare ca dave a dat un raspuns mai complet si mai documentat
ms!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
artax, utilizator
mamaruta2011 a scris:

Sunt totusi de acord ca acest numar ne face mai constiinciosi.

Eu la asta m-am gandit cand am spus ca de data asta locul 20 va avea nota mai mare decat de obicei.
Statisticile le stiu si eu.
Numai ca majoritatea dintre noi suntem mult mai bine pregatiti decat anul trecut.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)