avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
buna dimineata si, bineinteles, :coffee:
nu fiti suparate fetelor...ca pe astea gen "se picteaza cu rosia" o sa vi le aduceti aminte...cu placere...:)
in rest, toti sunt fugiti de pe forum...fratilor, porcu' s-a ingrasat cat s-a ingrasat de pe 22 noiembrie 2010 si pana acu'....eu, cu sinceritate, deja nu mai pot sa bag nici 100 pagini/zi...mi s-a acrit de penal, penal, penal....mi s-a acrit de procedura penala, procedura penala, procedura penala...X-(
ieri trebuia sa termin penalul special...pas!
am fost dupa cazier, psihologic, am avut o intalnire care trebuia sa fie scurta si a durat 2 ore...am ajuns acasa dupa ora 3, cu copii cu tot, foame, teme, aseara pe la 7 m-am poticnit in marturia mincinoasa, si acuma sunt tot acolo...
pana ieri am mers in ritmul bun, da` ziua de ieri am pierdut-o!
Art. 260. - Marturia mincinoasa
Fapta martorului care într-o cauza penala, civila, disciplinara sau în orice alta cauza în care se asculta martori, face afirmatii mincinoase, ori nu spune tot ce stie privitor la împrejurarile esentiale asupra carora a fost întrebat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Fapta prevazuta în alineatul precedent nu se pedepseste daca, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronuntat o hotarâre sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, martorul îsi retrage marturia.
Daca retragerea marturiei a intervenit în cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau în toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarâre sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art. 76.

...sa formulez problema:
1.retragerea mart. mincinoase in cauzele penale, inainte de arestarea inc. e cauza de nepedepsire.
2. retragerea marturiei mincinoase in toate cauzele inainte de pron unei hj ca urmare...e cauza de nepedepsire
3. retragerea marturiri mincinoase in cauzele penale inainte de pronuntarea unei hj ca urmare ...e cauza de nepedepsire, chiar daca s-a facut dupa arestarea inc, sau doar in acele situatii in care, cauza fiind penala, nu s-a pus pb arestarii inc?
bineinteles ca toate acele hartoage (caziere, adeverinte vechime, psiholog etc.) mananca timp!:yes:
iti spune clar, in cauzele penale mai inainte de arestarea inculp. - cauza de neped.
daca a fost ala arestat ca urmare a mart.minc., atunci e 76

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)