avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
artax a scris:

in spiritul discutiilor de mai sus, e o secventa in filmul " Parfum de femeie" , in care personajul lui Al Pacino, intr-un speech in fata unor studenti, spune cam asa " ...am stiut intotdeauna care e drumul corect si am ales , intotdeauna, invariabil , drumul gresit. Si stiti de ce? Pentru ca drumul corect era al naibii de greu!"

mi-a placut filmul ala...

=D>
Si mie mi-a placut filmul acela :)

Cat despre marginalizarea unora... sau despre faptul ca unii fara facultate sunt mai "bogati" decat altii care isi tocesc coatele si isi storc mintea ani de zile... sau despre perceptia unora care stiu din afara unde e mai mare spaga... despre toate acestea, parerea mea e ca totul e doar in mintea fiecaruia. ;)
Acela care n-a stat zile si nopti pentru a deslusi diferenta dintre " este " si " poate fi", dintre
" instanta acorda" si " instanta poate acorda", dintre " se sporeste" si " se poate spori" , si mii de alte asemenea nuante si subtilitati, acela nu intelege ce facem noi aici, si nici ratiunile pentru care luam din nou cartile dupa fiecare nereusita.
Si ratiunile astea, sunt convinsa, nu sunt in nici un caz spaga, sau alte meschinarii. Pentru nici unul dintre noi!
Sunt aspiratia catre o meserie onorabila, care sa tina mintea treaza, si constiinta verticala.

@ Patrick
Bine ai venit !
Seara buna, astazi am reusit sa ma inscriu si eu : procurori. Inscrisi pana la ora 9 in jur de 5 . E destul de greu de anticipat numarul total al inscrisilor si oricum numarul acestora nu ne dezarmeaza ca doar suntem cei mai pregatiti, nu?:P Sa aveti spor si sanatate ( pentru cei cu starea de sanatate mai precara- si din nou la lupta) !
Patrick_ a scris:

Cat despre marginalizarea unora... sau despre faptul ca unii fara facultate sunt mai "bogati" decat altii care isi tocesc coatele si isi storc mintea ani de zile [...] parerea mea e ca totul e doar in mintea fiecaruia. ;)

Pana la urma nu e nimic nefiresc ca un om fara scoala sa fie realizat profesional si financiar in timp ce unul cu scoala nu.
Scoala e un mijloc, nu doar un scop in sine.
Atata vreme cat faci scoala si n-ai ramas cu nimic din ea sau nu depui un efort rezonabil incat s-o fructifici, atunci e problema ta.
Pe de alta parte daca, fara scoala fiind, ai avut o idee pe care ai urmat-o si ai stiut s-o pui in valoare devenind foarte bun in ceea ce faci si, ca urmare, foarte bogat, e cat se poate de okay.
Si eu sunt scarbit de atitudinea de "ïntelectual declarat" care pretinde bani si recunostinta doar pt ca a facut candva o facultate.
Eu ma refeream strict la acea situatie in care accesul unui om care a facut o facultate si face tot ce-i sta in putinta sa-si faca o viata mai buna este blocat de faptul ca "nu s-a adaptat realitatilor actuale din Ro" (a se citi "nu a ales calea cea mai usoara"). Sunt convins ca intelegi ce vreau sa spun.
hotararile CEDO 1998-2006...nu mai stiu de unde le-am descarcat
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)