avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
mamistefi a scris:

Inca o grila desteapta careia nu-i dau de cap
Termenul
a.atunci cand este suspensiv, nu poate izvori decat din lege sau acordul partilor
b.amana exigibilitatea obligatiei
c.atunci cand este extinctiv, nu impiedica executarea obligatiei pana la implinirea lui

==================================================================
c

mamistefi a scris:

Si o ultima grila care ma dispera
Atunci cand este exigibila numai una din cele 2 obligatii banesti pe care deb le are fate de acelasi cred
a.plata facuta de debitor nu se poate imputa proportional asupra celor doua obligatii decat cu acordul creditorului
b.deb poate alege sa plateasca oblig care nu a ajuns la termendaca acesta a fost stipula exclusiv in favoarea sa
c.imputatia platii, daca partile nu au prevazut altfel, o face creditorul

===================================================================
a- cu acordul creditorului plata se poate fractiona
b -regula spune ca daca deb are doua oblig, una scadenta si alta nescadenta, nu poate plati decat obligatia scadenta, pentru ca altfel ar face o plata anticipata ,iar in cazul de fata termenul fiind stipulat exclusiv in favoarea sa , poate renunta la beneficiul termenului si atunci obligatia devine scadenta

'neatza si o cafa ...

Termenul
a.atunci cand este suspensiv, nu poate izvori decat din lege sau acordul partilor
b.amana exigibilitatea obligatiei
c.atunci cand este extinctiv, nu impiedica executarea obligatiei pana la implinirea lui

BC

Atunci cand este exigibila numai una din cele 2 obligatii banesti pe care deb le are fate de acelasi cred
a.plata facuta de debitor nu se poate imputa proportional asupra celor doua obligatii decat cu acordul creditorului
b.deb poate alege sa plateasca oblig care nu a ajuns la termen daca acesta a fost stipulata exclusiv in favoarea sa
c.imputatia platii, daca partile nu au prevazut altfel, o face creditorul

as zice ABC
de fapt aici e AB...ca daca nu stabilesc partile stabileste legea ordinea... no.. minunat
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
carmen_miron, utilizator
Neata!
La prima, inclin spre c, dar imi suna un pic ciudat.

La a doua zic si eu a si b, dar carmen dc partile nu convin, urmatorul care poate face imputatia e debitorul, apoi creditorul si dc nu o face niciunul se aplica criteriile legale.
artax
a- cu acordul creditorului plata se poate fractiona
b -regula spune ca daca deb are doua oblig, una scadenta si alta nescadenta, nu poate plati decat obligatia scadenta, pentru ca altfel ar face o plata anticipata ,iar in cazul de fata termenul fiind stipulat exclusiv in favoarea sa , poate renunta la beneficiul termenului si atunci obligatia devine scadenta

de unde rezulta ca se poate fractiona cu acordul creditorului?
art 1111 C.civ vb de plata care se imputa pe capital(debit) cu preferinta asupra dobanzii fara consimtamantul creditorului.Cu consimtamant cred se poate invoca pe dobanda si nu pe capital Este singura mentiune in care se gaseste stipulat acordul cred..
ALTFEL NU VAD DE UNDE REZULTA CA SE POATE FACE O PLATA PARTIALA CU CONSIMTAMANTUL CRED.
mai luati in seama si art.1024 care spune ca term e presupus intotdeauna in fav deb de nu exista stipulatie contrarie

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)