avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
am gasit o speta cu solutia careia nu sunt de acord :
ce participatie are persoana care tine victima pentru a fi lovita de un tert?
alcali a scris:

am gasit o speta cu solutia careia nu sunt de acord :
ce participatie are persoana care tine victima pentru a fi lovita de un tert?

Eu zic ca ar fi complicitate.
idem
ajutor nemijlocit la savarsirea unei fapte penale-lovirea/alte violente. Ma gandeam ca nu are cum sa fie coautor intrucat in elementul material al infract nu intra si o imobilizare obligatoriu, putand la fel de bine sa il loveasca si fara sa fie tinut....

Speta din practica Trib.Iasi data ca exemplu de udroiu spune ca este "coautor intrucat contributia adusa in acest fel apare indispensabila pentru realizarea continutului infractiunii".
Mitrache: in practica jud. s-a decis ca acte de executare-de coautorat- sunt si cele prin care se contribuie indirect la sav faptei, cum sunt actele prin care se face imposibila rezistenta, apararea victimei".

deci este coautor.....:confused:
alcali a scris:

idem
ajutor nemijlocit la savarsirea unei fapte penale-lovirea/alte violente. Ma gandeam ca nu are cum sa fie coautor intrucat in elementul material al infract nu intra si o imobilizare obligatoriu, putand la fel de bine sa il loveasca si fara sa fie tinut....

Speta din practica Trib.Iasi data ca exemplu de udroiu spune ca este "coautor intrucat contributia adusa in acest fel apare indispensabila pentru realizarea continutului infractiunii".
Mitrache: in practica jud. s-a decis ca acte de executare-de coautorat- sunt si cele prin care se contribuie indirect la sav faptei, cum sunt actele prin care se face imposibila rezistenta, apararea victimei".

deci este coautor.....:confused:

De retinut!!!!!

Pen special mi-a mers f bine la grilele lui udroiu, dar se pare ca mai tb completari.
Nu acelasi lucru pot sa zic despre pen. general. M-a facut sa-l reiau dupa ce tocmai il citisem.X-(
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
sim05, utilizator
Niste grile interesante

1.Nu se poate dobandi prin uzucapiunea de scurta durata
a. proprietatea asupra unor bunuri pe care statul le-a preluat in conditiile unei succesiuni vacante
b.servitutea legala de trecere
c.dreptul de uzufruct

2.Jonctiunea posesiilor nu poate fi invocata
a.daca posesorul initial este de rea credinta
b.de catre posesorul de buna credinta, daca posesorul anterior a fost de rea credinta
c.daca posesia proprietarului anterior nu a fost utila

3.Daca sunt indeplinite toate conditiile uzucapiunii de lunga durata
a posesorul dobandeste dreptul de proprietate de la data la care ramane definitiva si irevocabila hotararea prin care se respinge, ca urmare a invocarii uzucapiunii actiunea in revendicare imobiliara
b.posesorul nu poate renunta la beneficiul uzucapiunii decat cu acordul creditorilor sai
c.instanta nu poate respinge actiunea in revendicare, atunci cand posesorul nu se prezinta si nici nu isi precizeaza pozitia in scris

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)