Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
mamistefi a scris:
Actiunea in revendicare se respinge intotdeauna daca posesorul actual
a.a posedat bunul cu buna credinta, timp de 13 ani, iar posesorul anterior timp de 8 ani
b.a posedat timp de 15 ani, tot atat cat a posedat, cu buna credinta si just titlu, posesorul anterior
c.invoca jonctiunea posesiei sale, exercitate timp de 2 ani, cu o posesie anterioara exercitata timp de peste 18 ani
b? ... daca invoca jonctiunea ...as zice eu...
hello...
stresati de ce sa fim stresati? mie una mi se pare foarte normal sa dam dupa vechiul cod... legea civila nu retroactiveaza... multa vreme de acum inainte se va merge in paralel cu ambele coduri... iar noul cod il vom invata pe parcurs... daca ajuta Cel de Sus in calitate de magistrati ...
carmen_miron a scris:
mamistefi a scris:
Actiunea in revendicare se respinge intotdeauna daca posesorul actual
a.a posedat bunul cu buna credinta, timp de 13 ani, iar posesorul anterior timp de 8 ani
b.a posedat timp de 15 ani, tot atat cat a posedat, cu buna credinta si just titlu, posesorul anterior
c.invoca jonctiunea posesiei sale, exercitate timp de 2 ani, cu o posesie anterioara exercitata timp de peste 18 ani
b? ... daca invoca jonctiunea ...as zice eu...
Prin eliminare eu as zice c.
Uzucapiunea parca nu poate fi invocata din oficiu si din toate variantele numai de la c reiese invocarea jonctiunii posesiilor, chiar daca nu se specifica buna sau reaua credinta, de la c rezulta ca s-ar putea invoca atat uzucapiunea de scurta durata cat si cea de lunga durata, pt ca zice peste 18 ani.