avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
eu una cred ca minorul care actioneaza cu discernamant poate fi subiect activ al infractiunii de act sexual cu un minor... la 14-15 ani sunt capabili de minuni... si multi din ei sunt constienti de ceea ce fac ...
artax a scris:

@sim
@Patrick

multumesc pentru raspunsuri
concluzia e ca incetarea de drept a masurii se poate constata si in up si in judecata

revin cu intrebarea despre minor, minorul de 15 ani poate fi retinut pt infractiunea de act sexual cu un minor in forma de baza?

intrebarea s-a nascut tot dintr-o grila,nr. 177 din cartea de teste grila, M.U., si mie mi se pare ca ar fi afirmativ raspunsul, desi grila zicea ca nu

minorul intre 14-16 ani poate fi retinut pentru cercetari la disp procuror pt 10 ore, daca a sav o infr cu ped prevazuta de lege de 10 ani sau mai mare

art 198, al 1 ped e de la 3 la 10 ani,( chiar daca ambii sunt minori, au cal de autori)

rezulta ca poate fi retinut...

daca sunt alte pareri...

Sunt de aceeasi parere.
Eu am trecut grila in categoria "greseli de tipar".
pai intrebarea nu era daca minorul sub 15 ani poate rasp penal pt act sexual cu un minor, ci daca poate fi RETINUT
pedeapsa pt chestia asta e de la 3 la 10, nu de la 10 ani sau mai mare...
mariana_en a scris:

pai intrebarea nu era daca minorul sub 15 ani poate rasp penal pt act sexual cu un minor, ci daca poate fi RETINUT
pedeapsa pt chestia asta e de la 3 la 10, nu de la 10 ani sau mai mare...

unde dai si unde crapa...iioi...:O
amu ca m-am dumirit si io ca suntem in procedura ...ca am citit asa intr-o dunga... Mariana draga
-minor retinut pt pedeapsa = 10 ani sau mai mare+pe viata
-act sexual cu minor pedeapsa 3-10 ani inclusiv ...deci =10 ... io zic ca il poate retine...sper sa nu ne dea intrebari cu limite de pedeapsa ca am pus-o ....
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
carmen_miron, utilizator
limite de pedeapsa?!? haha si-nca o data ha
daca ne dau o chestie de-aia gen inc condamnat la ...ani in baza art cutare raportat la art x cu aplicarea art y si z...
oricum, la chestia aia eu am interpretat in sensul ca minimul pedepsei prev de lege trebuie sa fie de 10 ani

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)