artax a scris:
@sim
Incetarea de drept a masurii obl de a nu parasi loc. se poate constata:
a. numai de procuror;
b. numai in cursul up;
c. de judecator.
Raspuns c.
incetarea de drept a mas obl. se poate constata si in cursul judecatii?
adica , independent de faptul ca in judecata masura se poate lua pana la sol def a cauzei, daca e vorba de masura dispusa de procuror in up, neprelungita de acesta, si inc. cere abia cand ajunge in jud. sa se constate ca masura a incetat de drept?
mai este si o alta varianta?
:vishenka:
Neata!
Eu mi-am amintit grila si explicatiile ce mi le-am dat dupa ce am vazut rasp corect. Acuma nu stiu dc astea sunt cele corecte.
In cursul UP masura inceteaza de drept la expirarea termenelor legale sau judiciare, sau dc proc dispune SUP sau IUP. Constatarea cred ca poate fi facuta atat de proc cat si de judec.
Dc in cursul judecatii se dispune achitarea sau incetarea proc pen. judecatorul dispune REVOCAREA masurii obligarii de a nu parasi loc/tara si nu incetarea.
Acuma eu m-am gantit la 3 situatii in care se poate constata in cursul JUDECATII ca aceasta masura a incetat de drept
1.Dc se dispune suspendarea executarii pedepsei, la data dispunerii acestei solutii]
2.Dc judecatorul in mod gresit a mentinut masura la primirea dosarului, desi trebuia sa dispuna luarea masurii, dc existau temeiurile necesare
3. Dc prin hot de achitare sau incetare a proc pen nu s-a dispus revocarea.
Salutari Patrik!