Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Nici eu nu inteleg de ce. Eu stiam ca renuntarea la judecata/drept nu are efect asupra interventiei principale si asupra cererii reconventionale, pentru ca se valorifica drepturi proprii. Dar pentru ca in grila este vorba de interventie accesorie, precum si de interventie fortata, atunci...a si b nu sunt corecte. Sa vedem c-ul, insa nu stiu ce sa spun. Stiu ca tranzactia poate interveni doar intre cateva dintre partile procesului, cu conditia sa nu aduca atingere drepturilor celorlalti coparticipanti. Judecand asa, as considera c) corect. Numai sa nu fie vreo chichita cu "eventuala" ala, ca la constructii de genul asta....sorry, dar eu incerc sa invat ceva materie, nu sa fac jocuri de cuvinte...Poate nu e bine, dar timpul nu prea-mi permite luxul asta.
tot una de neinteles.Vad ca cu cat se apropie examenul cu atat ma tampesc
Poate formula apel incident
a codebitorul solidar care nu a introdus apel in termen, cand in prima instanta s-a admis actiunea fata de toti debitorii solidari
b chematul in garantie care nu a formulat apel, cand in prima instanta cererea reclamantului si cererea de chemare in garantie au fost admise
c intimatul impotriva altui intimat
Cred ca b - prin admiterea cererii in garantie chematul a cazut in pretentii (deci, este obligat fata de parat); daca paratul declara apel, chematul in garantie are interes sa schimbe hotararea de fond, deci formuleaza cerere de apel incident.
a) nu este, pentru ca apelul declarat de un codebitor solidar profita si celorlalti.
c) nu este, pentru ca apelul incident se declara impotriva apelantului.
Cum e?
Revin: cred ca nu e nici b). Ca sa formuleze apel incident, chematul in garantie ar fi trebuit sa figureze ca intimat in apelul paratului, ceea ce nu e cazul, pt ca cererea de chemare in garantie a fost admisa.
Aceeasi poveste si la a) : pe langa faptul ca ii profita apelul codebitorului, nici nu poate figura ca intimat in apelul altui codebitor. Sau poate?.....
Cred ca e momentul sa merg la culcare....
buna dimineata...mai da ce tarziu stati seara...io una la 10 strang jucariile si fac nani ...:D
la ultima grila ..nu e nici un raspuns bun ..deoarece daca se admite cererea de chemare in judecata se respinge cererea de chemare in garantie...
la prima grila trebuiau judecate toate la un loc...