avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
carmen_miron a scris:

buna dimineata...mai da ce tarziu stati seara...io una la 10 strang jucariile si fac nani ...:D
la ultima grila ..nu e nici un raspuns bun ..deoarece daca se admite cererea de chemare in judecata se respinge cererea de chemare in garantie...
la prima grila trebuiau judecate toate la un loc...

Neata!

De obicei nu ma prinde ora 23. Cel mai mult am stat pana pe la 1, dar mai mult nu pot. Prefer dimineata.
Legat de prima grila carmen eu stiu ca dc se renunta la judecata sau la drept, asta nu inseamna ca cererea reconv sau cererea de interventie principala nu se mai judeca.
Citez din Boroi "Renuntarea la judecata nu afecteaza o eventuala cerere de interventie principala sau o cerere reconventionala", fara a mentiona si cererea fortata, care zic eu ca e dependenta de cererea principala.

De unde e grila mamistefi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
sim05, utilizator
mamistefi a scris:

tot una de neinteles.Vad ca cu cat se apropie examenul cu atat ma tampesc

Poate formula apel incident

a codebitorul solidar care nu a introdus apel in termen, cand in prima instanta s-a admis actiunea fata de toti debitorii solidari
b chematul in garantie care nu a formulat apel, cand in prima instanta cererea reclamantului si cererea de chemare in garantie au fost admise
c intimatul impotriva altui intimat

b?

dc a fost admisa atat cererea de chemare in judec cat si cererea de garantie, e clar ca vb de cererea de chemare in garantie formulata de parat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
sim05, utilizator
carmen_miron a scris:

buna dimineata...mai da ce tarziu stati seara...io una la 10 strang jucariile si fac nani ...:D
la ultima grila ..nu e nici un raspuns bun ..deoarece daca se admite cererea de chemare in judecata se respinge cererea de chemare in garantie...

Cand cererea principala este admisa, cererea de chemare in garantie poate fi si ea admisa, nu? Dupa parerea mea, cam asta ar fi regula - ambele admise, deci nu asta e motivul pentru care nu e corect b.

A fost o pura intamplare sa bantui prin casa pana la 3, la 23 dau si eu stingerea.
Julia79 a scris:

carmen_miron a scris:

Cand cererea principala este admisa, cererea de chemare in garantie poate fi si ea admisa, nu? Dupa parerea mea, cam asta ar fi regula - ambele admise, deci nu asta e motivul pentru care nu e corect b.

A fost o pura intamplare sa bantui prin casa pana la 3, la 23 dau si eu stingerea.

Ambele admise dc avem o chemare in garantie facuta de parat, dc e chemare in garantie facuta de reclamant, cererea de chemare in garantie se respinge dc e admisa cererea de ch in judec.
Da, corect. La fel cum cererea de chemare in garantie formulata de parat ar putea, la fel de bine, sa fie respinsa daca este admisa cererea principala. Eu ma gandeam la frecventa in practica, cred ca mai rare sunt cazurile in care reclamantul formuleaza chemare in garantie.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)