avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
scuze de sublinieri
Sa speram ca nu va fi vreo intrebare legata de problema asta.
Mie mi se pare normal ca betia voluntara incompleta sa poata fi retinuta numai ca circ agravanta.

Ceea ce e clar e ca betia voluntara preordinata e circ legala agravanta ca e completa ca e incompleta.
Betia voluntara completa poate fi circ atenuanta sau agravanta.

Eu imi insusisem parerea ICCJ dintr-o decizie citata de Udroiu la individ. pedepselor, circ agrante si atenuante, decizie din 2009. De acolo reiese clar ca numai betia voluntara completa poate fi circ atenuanta nu si cea incompleta.

Acum vine grila din 2010 de la INM care da peste cap interpretarea asta.

Streteanu zice ca si betia voluntara incompleta poate constitui fie circ agravanta fie atenuanta.

La noi, de obicei se merge pe deciziile ICCJ, dar dc ar fi o grila pe tema asta, sincer nu stiu ce as alege.

In cazul infractiunilor continuate, participatia la unitatea infractionala presupune
a.participatia numai la unul dintre actele materiale
b.participatia la toate actele materiale
c.participatia la unele din actele materiale
d.nici una din varianate

Pentru complicele care a acordat ajutor la comiterea unui singur act material al unei infractiuni continuate, termenul de prescriptie a raspunderii penale curge
a.de la momentul savarsirii actiunii la care a cooperat
b.de la data comiterii ultimei actiuni sau inactiuni de catre autor
c.de la data consumarii infractiunii savarsite de autor
d nici una din variante

Astea doua grile au fost date la promovare 2007 CA. Cel putin ciudate si mi se pare ca se contrazic.
mamistefi a scris:

In cazul infractiunilor continuate, participatia la unitatea infractionala presupune
a.participatia numai la unul dintre actele materiale
b.participatia la toate actele materiale
c.participatia la unele din actele materiale
d.nici una din varianate

Pentru complicele care a acordat ajutor la comiterea unui singur act material al unei infractiuni continuate, termenul de prescriptie a raspunderii penale curge
a.de la momentul savarsirii actiunii la care a cooperat
b.de la data comiterii ultimei actiuni sau inactiuni de catre autor
c.de la data consumarii infractiunii savarsite de autor
d nici una din variante

Astea doua grile au fost date la promovare 2007 CA. Cel putin ciudate si mi se pare ca se contrazic.

1. d
2.b

Cred ca m-am grabit.
Una e participatia la unitatea infr si alta e participatia la o actiune sau la mai multe actiuni care formeaza infr continuata.
de aici si rasp corect la prima intrebare: b.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
sim05, utilizator
@mamistefi
@mariana-en

da, m-am referit la betia voluntara incompleta, in acelasi post cu cateva randuri mai sus le-am definit corespunzator
la" edit" am scris gresit , referirea este la betia voluntara incompleta, voi pune de acord " edit ": cu restul postului

m-am uitat iarasi in carte, betia voluntara completa/incompleta poate constitui fie agravanta, fie atenuanta
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
artax, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)