avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Hai s-o dau si asa nu are specificat felul pedepsei( principala) :D

voi nu simtiti niciodata nevoia acuta si irezistibila de a arunca toate cartile pe geam?
sim05 a scris:

15 Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu poate fi dispusă:
A. în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani;
B. în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
C. în cazul în care infractorul a fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 1 an, iar această
condamnare nu face parte din cazurile prevăzute de art. 38 Cod penal;
D. niciuna din variantele de mai sus

2 Aplicarea pedepsei interzicerii unor drepturi este obligatorie:
A. când legea prevede aceasta, indiferent de natura sau durata pedepsei principale stabilite;
B. când pedeapsa principală stabilită este închisoarea mai mare de 2 ani;
C. când legea prevede aceasta, iar pedeapsa stabilită este închisoarea mai mare de 2 ani;
D. niciuna din variantele de mai sus

La 15 e corect c
la 2 e corect d

Nici la 15 nu e formulata corect conditia, pt ca se cere ca infr sa nu fi fost condamnat anterior la ped inch mai mare de 6 luni si nu mai mare de un an, dar dc gandim grila cu varianta c ca pe o afirmatie putem spune ca e corecta afirmatia.

La 2 aplicand aceeasi interpretare as spune ca c e varianta corecta.

Nu stiu ce nu sesizez.

La 15 cred ca e clar de ce e c) corect .
La 2 insa categoric este d) corect , Uitati-va atent cum suna formularea intrebarii ...se foloseste sintagma " pedeapsa interzicerii unor drepturi " Ori aceasta interdictii sunt specifice ATAT pedepselor complementare CAT SI pedepselor accesorii. Si la pedepsele accesorii avem tot " interzicerea unor drepturi ". Ori asta a si vrut prin intrebare ...se se induca in eroare , pentru ca primele trei variante de raspuns te duc cu gandul la pedepse complementare nu si la pedepse accesorii.
In concluzie este d) corecta pentru ca nu se face distinctia intre pedepse complementare si pedepse accesorii
Parerea mea
@alcali

ba da! azi chiar mi-am bagat piciorul in ele, ca sa zic asa ...:strambatura:
de dimineata, n-am mai citit nimic. maine fac organizare, frunzaresc cedo si fac cateva grile... neuronul meu a declarat ca fuge in lume daca ii mai indes proceduri ...:weg:
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
lili_maci, utilizator
De multe ori ma intreb ce vor domnii aceia care fac grilele sa verifice .....vigilenta noastra , sau cunostintele teoretice:D
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)