avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Cum ati retinut tentativa de viol urmata de moartea victimei( praeterintentionat) .Se incadreaza la art.197 alin 3 sau la art.21 rap la 197 alin.3. Eu am retinut din speta din cartea lui Udroiu ca se retine 197 alin 3, notiunea de fapta cuprinzand atat infractiunea consumata cat si tentativa ei.

Aceeasi problema la talharie, numai ca de data asta in carte Udroiu in mod expres retine tentativa de talharie care a avut ca urmare moartea victimei. Insa bineinteles ca tb sa fie ceva in neregula speta postata pentru exemplificare te baga in ceata, dandu-ti ca solutie varianta de 211 alin.3( fara retinerea tentativei), la fel ca la viol.

................daca acest rezultat s-a produs nu mai are relevanta forma in care s-a realizat activitatea infractionala, talharie sau tentativa la talharie, ci intreaga activitate trebuie raportata la rezultataul final, care constituie temeiul agravarii faptei
.
buna dimineata si, bineinteles, :coffee:
alcali, esti in urma...pe aici se vorbea de dat drumul cartilor pe rau in jos, s-a propus ca dupa examen sa le facem avioane si vaporase...:D
buna dimineata dragilor...de azi intr-o saptamana sunt pe drumurile patriei avand drept destinatie... Bucuresti... trag de mine sa termin azi penalul special ... mai repet pana joi...si dupa pun punct...sincer sper sa pun mana pe carti din nou din alta postura ... nu de candidat...
neatza!
Toti speram asta, doar pentru 40 se va realiza.
Cred ca fiecare trebuie sa aiba dramul de noroc aferent. Poti sa fii toba de stiinta, dar acolo din prea multa stiinta sa ti se para prea simplu, sa cauti chichite, sa-ti spui nu poate fi asa simplu, la asa concurenta, la asa putine locuri.Sigur sunt capcane intinse la fiecare grila, stai ca asta-i o grila din cartea lui Udroiu in care una zicea si alta aparea la raspuns.Ce naiba fac??
Sper ca lunea viitoare sa putem posta note peste 9 ( asta inseamna doar 4 spete gresite, sau doar 10 intrebari la teorie, sau doar 5 grile cu 2 spete) si sa ne facem probleme daca intram in carti.
:vishenka:
sa dea Domnu...cu totii facem calcule ...si da o astfel de nota ne-ar aduce cu siguranta in postura de favoriti ...am ajuns asa intr-o stare de liniste sufleteasca...lista e facuta Doamne Doamne o stie urmeaza sa o aflam si noi ... curand ... oricine ce ar zice concursul asta e mai mult decat stiinta ... intr-un fel e destin... combinat cu munca desigur, vorba aia Domnu iti da da nu iti baga in straita ... nu ne ramane decat sa facem tot posibilul ca dupa sa putem sa ne reintalnim aici cu zambetul pe buze ...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)