Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
AM gasit si legatura cu 246, prima instanta l-a condamnat pt 246 si 288, iar tribunalul a schimbat incadrarea in 289 si 291
Cred ca se refera la "orice imprimate producatoare de consecinte jur", care sunt asimilate inscrisurilor oficiale.
Dar chiar nu putem vorbi de vreo paguba?
@ mamistefi daca spuneai de la inceput ca speta e din 1992, spuneam fals intelectual. Exista pe vremuri aceasta opinie a instantelor din tara (sunt destule spete cu chitante).
in 2011 opinia mea este: fals in inscrisuri sub semnatura privata
Distinctia intre "inscrisuri oficiale" si "inscrisuri sub semnatura privata" e destul de greu de facut.
Am gasit undeva un criteriu cat de cat logic in sensul ca inscrisurile devin oficiale daca sunt inregistrate la o institutie publica (din cele de la 145).
In speta cred ca s-a mers pe ideea ca acele documente au fost cu regim special si cu stampila, deci au fost inregistrate in evidenta societatii.
Am gasit acceasi distinctie referitoare la facturi.
Daca se falsifica o factura dar nu se inregistreaza in contabilitatea firmei, inscrisul ramane fals sub semnatura privata. Daca insa acea factura se inregistreaza in evidentele firmei ea devine inscris oficial.