avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Orice “interzicere” este “provocatoare” pentru cei care se cred non-conformisti daca fumeaza orice fel de plante…
Daca fumezi cimbrisor, de exemplu, te doare capul, dar alte “senzatii” nu ai (si trebuie sa fumezi in cantitati mari) – daca cimbrisorul fumat il combini cu ceva alcool iti vomiti si matele - iar "martorii" vor chema, in mod sigur, ambulanta…
Hipotensivii (sau cardiacii) care consuma ceai de salvie – cea gasita si in farmacii – vor avea probleme care i-ar putea ingrijora – deci, si ceaiurile (baute fara a cunoaste efectele) pot cauza grav sanatatii – dar ceaiurile nu vor fi interzise; asa-i?

Se spune ca ceaiul negru este benefic pentru sanatate – dar consumat in cantitati mari produce insomnii, iar cardiacii vor avea probleme cu inima (nu incercati sa fumati ceai negru - riscati sa va stea "ceasul" )… Si nu prea am vazut sa scrie in prospectele “produselor naturiste” ca unul sau altul pot avea si efecte nedorite… Tinctura de branca ursului, de exemplu, scade puternic tensiunea (desi e “folositoare” in anumite deficiente)…

Cunosc o singura persoana care a ajuns la spital – in regim de urgenta – si despre care s-a declarat ca a “consumat” etnobotanice. Ceea ce nu s-a luat in calcul a fost ca a consumat in combinatie cu alcool…
Nu cred ca etnobotanicele dau dependenta… E ca si cum as crede ca ceaiul da dependenta… Si nu e cazul… Ca etnobotanicele pot face rau celor care le consuma? Da, aceasta cred – mai ales ca multi le combina cu alcoolul…

Pe scurt: interzicand asa-numitele etnobotanice ar trebui interzise si ceaiurile… pentru ca si acestea sunt consumate aiurea-n tramvai de prea multi… doar pentru ca au “auzit” ei sau au citit in “reviste naturiste” ca sunt benefice pentru cine stie ce…

Foarte pe scurt: nimeni nu poate fi aparat de el… insusi, indiferent ce legi vor fi promulgate…


Inca ceva: efectul diferitelor substante asupra organismului depinde foarte mult de... acest organism... Ceea ce unuia ii provoaca dureri de cap poate sa nu aiba efect asupra altuia sau poate sa... il ucida pe un al treilea...

Later:
Pentru obiectivitate: am “semnat” pentru interzicerea "magazinelor de vise", dar nu pentru ca am credinta ca interzicerea va rezolva ceva ci pentru a fi alaturi de acei parinti care cred ca vor fi in siguranta copiii lor daca se va interzice comercializarea etnobotanicelor.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
trope_doi, utilizator
Sunt perfect de acord cu faptul ca ceea ce e interzis atrage cu atat mai mult...mai ales daca esti un pusti teribilist.

Dar trebuie sa recunoastem faptul ca daca aceste magazine ar fi inchise si patronii acestora ar fi pasibili de inchisoare, consumul ar scadea; daca maine s-ar legaliza heroina, mai mult ca sigur consumul va creste semnificativ.

De ce unii sa se imbogateasca din suferinta altora?
Doar pentru ca se poate...
stan petru-radu a scris:

Dar trebuie sa recunoastem faptul ca daca aceste magazine ar fi inchise si patronii acestora ar fi pasibili de inchisoare, consumul ar scadea; daca maine s-ar legaliza heroina, mai mult ca sigur consumul va creste semnificativ.

:hm: De unde pana unde un asemenea rationament? Dar daca s-ar intapla ca in timpul perioadei de prohibitie a alcoolului din SUA cand consumul a scazut doar la inceput dupa care a ajuns la un nivel comparabil cu cel de dinainte de votarea celui de-al 18-lea amendament?
Iar faptul ca de cate ori se discuta despre substante psihoactive cineva care vrea sa sperie zice cuvantul magic: "heroina" are doar un efect psihologic, ca argument este apropiat de 0. Cine a vorbit de heroina mai sus?
Ah, daca tot e vorba de heroina trebuie stiut ca nasul acestei substante a fost una din cele mai cunoscute firme de produse farmaceutice care a lansat produsul dupa ce s-a consultat cu cativa medici si farmacisti care erau de parere heroina e o varianta de morfina (folosita ca analgezic si impotriva tusei) dar care nu da dependenta. :thumbdown: ... de fapt nu se facuse nici un studiu serios ... era doar parerea unora, dupa cum astzi trebuie sa acceptam o opinie la fel de nedovedita ca toate plantele zise etnobotanice sunt daunatoare si produc dependenta.
Perioada critică în care se „experimentează“ prima dată etnobotanicele este adolescenţa. Prima doză este luată, de regulă, din curiozitate şi la îndemnul altor prieteni din grup. În cazul în care un tînăr face parte dintr-un anturaj în care se consumă iar el refuză, de obicei este marginalizat sau exclus din grup. Unii tineri de teamă să nu rămînă „pe dinafară“, ajung să devină dependenţi de etnobotanice. „Tinerii nu conştientizează efectele asupra sănătăţii lor a unor cocktail-uri ucigaşe puse la vînzare în magazinele de etnobotanice“, spun persoane calificate. Consumul de substante etnobotanice poate avea efecte chiar mai grave decît consumul de heroină sau cocaină şi pot duce moartea celor care le consumă în diverse combinaţii.
Cei slabi de înger vor fi tentaţi să consume. Ce contează ce substanţe sunt legale, care nu sunt? Toate fac rău. Din partea unui adult, nu există nici un motiv, să consumi etnobotanice. Dar aceeaşi situaţie, văzută de un adolescent, în cadrul unui anturaj…ma rog... va crede că este superior dacă va fi şi el la fel ca anturajul. Am văzut cazuri. Am vazut persoane care erau oameni-oameni şi după ce au început să consume, deja viaţa lor este un cosmar.Am incercat cit am putut sa ajut,dar m-am lovit de ziduri( nu in toate cazurile,adevarat). Programe se fac şi s-au făcut. Campanii anti... de asemenea. Organizatiile zic eu,ajuta. Nu putem şti câţi conştientizează,( putini,foarte putini).Adevaratii " constienti" sunt cei de linga aceste persoane-adolescenti-elevi,si tot ei sunt cei care lupta titanic impotriva "magazinelor de vise". Există foarte multe ocazii să consumi. Am fost la petreceri, unde tinerii,multi tineri consumă aceste plante“.
Isi au "scuza",ca nu folosesc heroina,cocaina...ce "scuza"idioata...este pasul urmator,asta numai daca vor rezista pina la..."moartea alba"
Etnobotanicele...ce culoare ofera...Mortii...?

Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
ContSters179589, utilizator
@SILVANAA90
Ti-am raportat mesajul domnita pentru ca acesta contine copy-paste din Monitorul de Brasov fara sa aratati macar sursa.
asta e sursa [ link extern ]
Si e un articol standard, scris de un psiholog standard, continand standardele afirmatii gratuite, lacrimogene si fara nici un suport.
...
Stiti ce ma deranjeaza? Hai ca va scriu. Ma doare in cot de plantele etnobotanice, parabotanice, extrabotanice, exobotanice sau cum naiba le mai zice insa ma deranjeza ca mass-media sa-mi conduca viata. Ma deranjeaza ca exista o multime de concetateni gata sa vaneze vrajitoare, masa de manevra fara creier si care actioneaza imediat ce se scrie sau se pune pe sticla ceva fara sa existe nici o dovada serioasa. Asta ma deranjeaza.
Sunt etnobotanicele toxice si dau dependenta? Haideti sa o dovedim si sa-i bagam dupa gratii pe cei care vand produse toxice! Sunt gata sa ajut pe oricine vrea sa faca asa ceva!
N-avem inca dovezi in sensul acesta? Ne tinem atunci guritza pana le avem pentru ca altfel ne comportam ca niste babe care vorbesc despre efectele trecerii unei pisici negre pe sub scara.

Altfel, fara dovezi nu ne ramane decat sa votam prin SMS cu "DA" sau "NU" la intrebarea

SENZATIONAL! Credeti ca plantele etnobotanice sunt toxice? SENZATIONAL!
... urmeaza crima din ...

:tooth:
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)