avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Va felicit ca sunteti vigilent,atunci cind unii cum bine spuneti uita sa semnaleze sursa.
Nu pot spune ca sunt de acord cu consumul de plante etnobotanice,pentru ca indirect imi afecteaza relatiile cu o parte din cunostinte.Cunosc persoane,care au in fam.o astfel de problema,si nu este deloc confortabil sa nu servesti o cafea fara suspine.Nu numai Brasovul are o propunere a primarului acestuia in a interzice "magazinele de vise".Se duce o lupta asidua in aproape toata tara pentru desfiintarea si interzicerea unor noi magazine de acest fel.
"
Specialiştii spun că persoanele care astăzi consumă plante halucinogene,
printre care şi controversata sare de baie „Special Gold”, riscă ca într-un timp
foarte scurt să devină consumatori de droguri tari, precum heroina. „Este exact ca la alcool. Dacă la început consumă o bere pentru a avea o anumită stare, după aceea, ca să simtă acea stare de bine, consumatorul are nevoie de două, trei sau cinci beri”,
Specifica si Evenimentul de Suceava
Tot mai multi parinti lupta impotriva acestor "Vinzatori de vise",si vor reusi.Stiti foarte bine ca s-a popularizat destul de mult "lunga lista a acestor plante(unele chiar ne-au surprins)si cum bine spuneti chiar dvs.dnul.ubik,nici macar crusinul nu va mai fi sigur.Asta este,trebuie sa ne aliniem!?:O
SILVANAA90 a scris:

"
Specialiştii spun că persoanele care astăzi consumă plante halucinogene,
printre care şi controversata sare de baie „Special Gold”, riscă ca într-un timp
foarte scurt să devină consumatori de droguri tari, precum heroina
. „Este exact ca la alcool. Dacă la început consumă o bere pentru a avea o anumită stare, după aceea, ca să simtă acea stare de bine, consumatorul are nevoie de două, trei sau cinci beri”,
Specifica si Evenimentul de Suceava

:rofl: am ras pana era sa lesin ... vorba ceea ... prima bere este primul pas catre spirtul tras prin paine ... :sticktongue:
Doamna, fara suparare ... chiar credeti ca numarul de beri creste exponential dupa cum suntin :pleasantry: "specialistii" :pleasantry: si ca cine fumeaza astazi o prostie dinaceea etnobotanica maine va trage de garou ca sa-si injecteze heroina?
Probabil ca "specialistii" au si un studiu serios sau argumente reale, afara de incontestabila lor parere de eminenti "specialisti" pentru ca altfel va scriu ca acesta e un viciu tipic de rationament numit argumentum ad autoritatem, viciu pe care incercam sa-l combatem si noi aici pe avocatnet.
PS
Doamna, crusinul e preferatul d-nei Ariella Buxbaum (mama lui Mordechai) si e bun pentru ... constipatie. :blush2:
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Doamna, fara suparare ... chiar credeti ca numarul de beri creste exponential dupa cum suntin "specialistii" si ca cine fumeaza astazi o prostie dinaceea etnobotanica maine va trage de garou ca sa-si injecteze heroina?

:secret:Dnul.u.b.i.k,evident ca nu pot crede asa ceva,as fi absurda.Popularizarea insa este intensa.Azi pe toate posturile tv.s-a mediatizat mult prea mult acest subiect,pentru a nu fi luat in seama( si-mi cunoasteti parerea despre mass-media si manipularile ei).
PS. Planta medicinala (crusinul) este minunata in afectiunea despre care spuneti,dar cred eu prea putin cunoscuta in anumite...sfere...:innocent:
Pacat,am fi si noi mai putin crispati de anumite subiecte,servite de...;)
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
ContSters179589, utilizator
Etnobotanicele se fumeaza fara a inhala fumul!!! E ca si cum inhalezi fumul cand fumezi trabuc sau tigari de foi!!! E logic sa le fie rau celor care inhaleaza. E logic sa se simta ametiti si chiar sa moara – dar de aici pana la dependenta e drum lung…
Ceaiul de musetel da dependenta? Nu. Nici ca infuzie, nici ca decoct si nici daca fumezi musetel! Ti se face rau daca fumezi prea mult musetel? Da. Te simti ametit? Da.
Cine se pricepe sa numeasca o planta “incriminata” si sa spuna ce efecte simte cel care fumeaza… Efectele, oricum, sunt diferite de la individ la individ…


Am mai scris: sunt impotriva “magazinelor de vise” nu din convingere – opinia personala conteza mai putin in asemenea situatii. Unii parinti cred ca pot fi salvati copiii lor daca se interzic aceste magazine. Si chiar nu pot rezista in fatza unor parinti care cer cu disperare – si cu lacrimi in ochi – sa se interzica vanzarea acestor plante. Numai pentru acesti parinti disperati “votez” pentru interzicere. Detest ipocrizia!
Ceea ce spun “specialistii” e frectie! Un astfel de “specialist” nu a “probat” aceste plante…


S-ar naste o intrebare: se vor interzice magazinele – cine garanteaza ca nu se vor vinde “la negru”, cu un pret mult mai mare?
Chiar e cineva naiv sa creada ca interzicerea este o rezolvare? Heroina e interzisa si se vinde in draci! Zicea Serge Le Doran ca de s-ar scoate de pe piata banii proveniti din vanzarea de droguri, de arme si din prostitutie economia mondiala s-ar prabusi! Tind sa il cred...
E utopie sa credem ca rezolvam ceva prin interdictii.

S-ar naste o intrebare: se vor interzice magazinele – cine garanteaza ca nu se vor vinde “la negru”, cu un pret mult mai mare?
Chiar e cineva naiv sa creada ca interzicerea este o rezolvare?

Eu cred ca se va reusi macar si in citeva orase,desfiintarea acestor magazine,tocmai din aceste proteste ale parintilor si mediatizarii intense.Cit despre garantarea despre care spuneti,nu o poate face nimeni,sau nimeni cu o gindire normala si corecta.
Ginditi-va insa ca se apropie alegerile,si mai toti cei care se vor "alesi' vor promite marea dar fara sarea"Special Gold",printre care si eliminarea acestor magazine.
Cu siguranta ca se va vinde la negru la un pret mai mare ,si ne vom confrunta cu o serie noua de probleme,de alta natura dar in strinsa legatura cu "etnobotanicele"
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
ContSters179589, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)