avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale casa de marcat pentru PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

casa de marcat pentru PFA

STITI CUMVA DACA O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA TREBUIE SA AIBA CASA DE MARCAT ? DACA DA MI-AR FI DE FOLOS SI UN TEMEI LEGAL. VA MULTUMESC MULT DE TOT.
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 18:32, 6 August 2010
929218 a scris:

Si atunci cum interpretam legea in cazul meu:

"ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI NR. 28/1999 Privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 1. - (1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu
amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie, sunt
obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Art. 2. Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):

h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de
organizare care nu implica crearea unei societati comerciale, precum si
activitatile economice desfasurate in mod independent de catre persoanele
fizice autorizate potrivit legii, cu exceptia activitatilor de taximetrie
auto pentru marfuri si persoane;"

Spun ca este interpretabila in conditiile in care unii specialisti in fiscalitate, juridic, etc spun ca trebuie casa de marcat si altii specialisti spun ca nu trebuie casa de marcat. Unde este adevarul ?

In conditiile in care am un control din parte celor finante ce fac, ce spun, cum combat iinterpretarea legii ?


V-am spus si repet - va trebuie casa de marcat. Cine spune ca nu trebuie casa de marcat? Va poate suspenda activitatea, amenzile pentru neutilizarea caselor de marcat fiind cuprinse între 8.000 şi 40.000 de lei noi.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
ContSters42967, utilizator
Sunt PFA si domeniul meu principal de activitate este crearea soft-urilor la comanda, nu prestez servicii catre persoane fizice doar catre persoane juridice (firme) am nevoie de casa de marcat?
Salut. Sunt o persoana fizica autorizata si as dori sa intreb: Daca nu ai un punt fix (magazin) si vinzi in targuri si piete este obligatoriu sa ai casa de marcat si ce acte sunt necesare pentru a-mi tine gestiunea (contabilitatea) singur? Pentru ca inspectorul teritorial la care sunt arondat mi-a zis ca am nevoie de urmatoarele acte:
- registru jurnal de incasari si plati inregistrat la administratia financiara
- registru inventar inregistrat la administratia financiara
- facturier
- chitantier
- registru unic de control de la administratia financiara
Printre care si o casa de marcat.
Multumesc mult.
:hm:
Eu as zice ca aveti nevoie si de un raport de gestiune zilnic (se trece zilnic stocul de marfa din ziua anterioara plus achizitii la pret de vanzare minus marfa vanduta, rezulta stoc existent). Asta ar trebui sa-l aveti completat pana la ziua anterioara macar.....
Buna la toata lumea,
Vreau sa va felicit pentru acest forum, este foarte util, cel putin pentru mine!!!
De curand mi-am intocmit PFA pe domeniul principal de activitate: 7112 - activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea si voi lucra in special cu fosta firma la care am fost angajat, pe baza unui contract pe 1 an de zile cu o remuneratie lunara de x lei, dar care actualmente si-a redus activitatea, din pricina crizei!
Intrebarea mea este: pentru cazul meu este nevoie sa detin sau nu casa de marcat, tinand cont ca voi fi platit prin ordin de plata bancar la 15 zile dupa emiterea facturii pentru luna in curs.
Multumesc pentru timpul acordat si raspuns!

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Este suficienta chitanta sau se impune factura? eLaura eLaura Buna ziua! Pentru o firma care apeleaza la serviciile unui traducator autorizat este suficienta chitanta emisa de acesta din urma sau are nevoie de factura? ... (vezi toată discuția)