avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Zilieri pentru santier
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Zilieri pentru santier

Buna ziua

Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ trei saptamani.

Cum sa-i inregistrez ca zilieri. Ce taxe si unde trebuie sa platesc? In ce termen trebuie sa actionez?


Toate ce am citit despre noul Cod al Muncii sa refera la firme/persoane juridice. Eu sunt persoana fizica dar nu vrau sa stau cu frica.

Va multumesc



Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:39, 4 Iulie 2011
kzoli a scris:

Ideea era alta...de ce sa contactez o firma si sa platesc 3000 euro (sa spunem) cand caut un meserias care face cu doar 800 euro acelasi lucrare, Poate dureaza mai mult si nu iasa la fel insa ecomomisesc o suma importanta de bani ... si cum sa fac sa fie "legal " ?


e simplu, zugravul sa fie PFA, exista multi zugravi autorizati, iti si garanteaza lucrarea
sau....
spui ca sunt "pretenii" tai buni si ca este un ajutor reciproc;)
"doradragan"
Ai dreptate dar doar partial. Daca face lucrarea cu firma il v-a costa mult mai mult. Daca o face cu PFA tot mult il v-a costa. Cel mai bine e cu varu'.
E adevarat ca se incurajeaza munca la negru, dar tineti cont ca traim niste zile negre.
Plata taxelor reprezinta mai mult sau mai putin asigurarea pentru "zile negre". Omul plateste toate taxele si impozitele iar cand ajunge la vreun medic trebuie sa scoata "atentiile", ca daca nu cine credeti ca se uita la noi. De unde sa scot eu "atentiile" daca le-am dat in timp sub forma impozitelor unor oameni incompetenti care din 1990 incoace nu au fost in stare sa performantizeze nici sistemul sanitar nici cel de pensii.
Iar acum colac peste pupaza emit acest Cod (al rusinii) al Muncii in care eu ca pesoana fizica in calitate de eventual beneficiar sunt obligat sa apelez l-a prestatori de servicii care imi rup buzunarele. Nu ca asa vor ei, ci ca asa e legal!!

Ion Ratiu ne spunea in urma cu 15-16 ani ca sistemul de pensii actual e falimentar. Nu-l asculta nimeni.
Felicitari celor care in ultimii 10-15 ani au muncit la negru si si-au facut asigurari private de sanatate si pensii. Se pare ca sunt mult mai sigure iar cand ai nevoie de asistenta medicala in clinicile private te simti exact ca in Germania, traind in Romania. Dar o Romanie la negru.

"Camelia 50" banuiesc ca nu ai gasit meseriasi din etichetele lipite pe stalpii de pe strada ci ca ti-au fost recomandati. Majoritatea celor cu care discut sunt mult mai multumiti de "liberii profesionisti" decat de firme. Si stit de ce? Pentru ca meseriasul independent e mult mai constiicios decat cel angajat la o firma. El doreste sa termine mai repede lucrarea decat cel angajat. El doreste sa fie recomandat mai departe si altora pe cand cel angajat nu-si face asemenea obiective. Si exemplele pot continua.

Daca nu era munca la negru aveam poate de sute de ori mai multi muritori de foame.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ciolpi, utilizator
Si pentru zilieri se incheie CIM?
Pentru zilieri cum se procedeaza la SSM si PSI ??? ... instructajul introductiv general este de 8 ore atunci cat mai lucreaza ?... sau lor nu le trebuie ? Daca se accidenteaza in timpul lucrarii cine raspunde ?
danabunea a scris:

Si pentru zilieri se incheie CIM?



Pentru zilieri nu se incheie c.i.m. ....

Alte discuții în legătură

Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Zidar - munca la negu? Laura665 Laura665 o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru? dar zidarul, risca ... (vezi toată discuția)
Muncă cu zilieri manuyel manuyel Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri. Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru ... (vezi toată discuția)