avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate de ce noi femeile ,,iertam,,
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

de ce noi femeile ,,iertam,,

Buna ziua.Ma numesc ramona am 31 de ani ,si vreau sa stiu ce se intimpla in Romania.?De ce femeile ,suporta bataile ,de ce este atita discriminitate intre barbat si femeie.Unde este legea care zice ca femeia este egala cu barbatu?in privinta asta Romania este cu 99,9 dedesuptul altor tari cum ar fi ,,Spania,Franta,Italia,,si multe altele in care toate femeile si copii sunt protejati de maltratul familiar.Chiar nu se gaseste nimeni sa apere femeia si copilul??Ce face guvernul,ce fac parlamentari...chiar si politia primeste spaga ,,sa rupa ,,declaratii din partea femeiei pentru a denunta ,,barbatul,,va zic pentru ca eu ap patit asa ceva .Pina nu am iesit din tara nu am putut sa ma despart de el.Acum va intreb,,femeilor,,cu astfel de probleme,PINA CIND?DE CE NU RECLAMATI DREPTURILE VOASTRE?
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Cititi regulamentul de postare: www.avocatnet.ro/content/tag...
Permiteti-mi sa deviez putin de la discutie. Am vazut sotii (a se citi pirande) batute in mijlocul strazii de catre sotul lor, iar cand cineva a intervenit, amandoi (sot si sotie) au tabarat pe el. Si atunci ce? De unde sa stim cand sa intervenim si cand nu? De ce nu cere sotia ajutor? Egal ca pe strada, sau in vecini....
Ce mi se pare mai trist e ca vad saptamanal parinti care isi palmuiesc copiii in supermarketuri, bebelusi care nu au nicio metoda de aparare. In cazul femeilor, e o acceptare tacita. Aleg sa ramana cu 'batausul' deoarece nu au alte metode de subzistenta. Consider acesta un 'pachet' pe care il accepta. Cam ca si cand cumperi un telefon, si ti se prelungeste contractul....
Nu sunt adeptul corectiilor corporale, dar uneori cand vezi un copil in imposibilitate de aparare lovit de catre unul dintre parinti, imi vine sa ii aplic o corectie, indiferent daca e femeie sau barbat. Ar fi etic. Nu ar fi legal.

Acestea fiind spuse, revin cu o concluzie personala: Acceptati sa stati alaturi de bataus, sau despartiti-va de el. Sa nu credeti vreodata ca o amenda il va schimba. Poate il va indarji.
Buna Vioram.Nustiu de ce ,dar nu pot sa accept ca vorbim de lucruri atit de grave si nimeni nu le da importanta corespunzatoare.Zic nimeni ,referindu-ma la acele persoane care au obligatia sa o faca ,acei profesionali care ar trebui sa mentalizeze schimbarea . Pe timpul lui Ceausescu femeia si copilul erau mai protejate ca in aceste momente,cind ducem in spate atitia ani de democratie.Acum ce mai insemnam noi ?Daca denuntam ne hartuiesc din toate partile si platim noi nu cei ce trebuie sa plateasca.De ce se intimpla asa ceva?Simplu :pentru ca ,doar ne limitam in a polemiza ,nu in a lua ATITUDINE. De ce nu utilizam toate mijloacele MAS MEDIA ce exista in Romania ?De ce nu avem curajul sa mergem pina la capat?Ne va auzi cineva?Ce ziceti?In Spania exista un intreg arsenal de lupta impotriva celor ce se comporta violent cu femeia si nu trebuie decit sa apelezi un nr de tel in momentul in care s-a produs agresiunea si intr-un timp inimaginabil de scurt(pentru Romania)l-a si arestat pe agresor punind sub protectie ,femeia si copii daca sunt implicati.Cind se vor intimpla in Romania aceste lucruri? Cind se vor respecta aceste drepturi ale noastre?Cine trebuie s a raspunda la acese intrebari?
Dar femeia de ce nu se respecta?
lipsa vointei femeii? sa fim seriosi, este legea de vina si iata de ce:
- femeia batuta face plangere la politie, in cel mai bun caz conform legii il baga in inchisoare pe termen limitat si apoi ii da drumul
- dupa ce ii da drumul, povestea se repeta
- daca sunt casatoriti si isi ia copiii (nu este tutore exclusiv) si pleaca de acasa este bagata la parasire de domiciliu
- daca nu are unde sta si totusi inainteaza procesul cu individul in casa, este fortata sa traiasca cu el in casa cat timp sunt in divort, iar daca suna la politie, politia "NU SE BAGA" pentru ca nu sunt divortati, in cel mai bun caz vin si constata bataile caci la un telefon in care se simte doar amenintata NU VIN
- sa nu uitam de principiu: ordin de interdictie impotriva sotului? sa fim seriosi
- sa mergem mai departe: pana vine ordinul de interdictie ea e moarta in spital
- si mai departe: poate o si violeaza pentru ca vorba aia, la noi este "dragoste intre soti"
- si mai departe: un proces de divort poate dura si 1 an daca nu sunt de acord ca sa nu mai spun ca ai nevoie de minim 2 martori care sa nu fie atacati de aparare ca sa se pronunte divortul

Cine nu pateste, crede ca legea functioneaza!

realitatea: NU exista lege care sa protejeze impotriva abuzului fizic. Atunci cand femeia/ barbatul sunt abuzati amenzile si ordinele de interdictie intarziate si persoana abuzata in casa, persoana care a abuzat ar trebui sa FIE ANULAT DIN DREPTURI DE TUTORE SI dreptul de a intra in propria casa pana se inchide cazul de tribunal.

solutia: doar asociatiile non-profit care sunt de profil si care deja nu mai fac fata la solicitari. Legea ar trebui schimbata

Alte discuții în legătură

Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)
Divort sot violent OvidiuDaren OvidiuDaren Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc? Daca barbatul ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)