avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate de ce noi femeile ,,iertam,,
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

de ce noi femeile ,,iertam,,

Buna ziua.Ma numesc ramona am 31 de ani ,si vreau sa stiu ce se intimpla in Romania.?De ce femeile ,suporta bataile ,de ce este atita discriminitate intre barbat si femeie.Unde este legea care zice ca femeia este egala cu barbatu?in privinta asta Romania este cu 99,9 dedesuptul altor tari cum ar fi ,,Spania,Franta,Italia,,si multe altele in care toate femeile si copii sunt protejati de maltratul familiar.Chiar nu se gaseste nimeni sa apere femeia si copilul??Ce face guvernul,ce fac parlamentari...chiar si politia primeste spaga ,,sa rupa ,,declaratii din partea femeiei pentru a denunta ,,barbatul,,va zic pentru ca eu ap patit asa ceva .Pina nu am iesit din tara nu am putut sa ma despart de el.Acum va intreb,,femeilor,,cu astfel de probleme,PINA CIND?DE CE NU RECLAMATI DREPTURILE VOASTRE?
NU sunt de acord cu corectia fizica in familie, indiferent ca se indreapta catre sotie, sot sau copii.
Dar mi se pare CORECT sa nu mai victimizam doar femeia si barbatul nu. Sunt multe situatiile cand femeia doar POZEAZA in victima pentru a obtine anumite foloase materiale sau pentru a-si ascunde interesele personale.
Esti batuta/batut ? Cine te obliga sa ramai alaturi de acea persoana? Viatza ta va fi mereu UN CALVAR. Oricum bunurile se impart, vei avea doar jumatate, dar vei fi fericita/fericit.
Daca in familie exista si copii, atunci ar trebui sa te gandesti la ei in primul rand. Ei sunt primii traumatizati psihic. Le va fi mai bine doar cu un singur parinte dar intr-un mediu linistit si relaxat.
Deci: Daca ramai langa persoana care te bate, este DOAR alegerea TA! Pune capat violentelor si fa pasul catre despartire. Nu ai doua vietzi !
Imi pare rau ca trebuie sa va spun ce stim cu totii. Romania este o societate extrem de maschilista, unde barbatul este considerat a fii atotputernic,ca are dreptul sa faca si sa spuna orice, iar femeia trebuie sa fie frumoasa si devreme acasa, ca oricum e doar femeie, oricate diplome ar avea. daca e desteapta automat barbatii o considera urata, ca "saraca a trebuit sa invete", daca e si frumoasa si desteapta, vai de ea, orice realizare inseamna ca a trecut prin patul cuiva, altfel, cum ea femeie sa realizeze ceva...e de neconceput pentru barbatul roman respectul pentru femeie, decat in limitele fiintei de rangul 2 asa cum e considerata. O societate unde se prolifereaza prostul gust, iar femeie este prezentata doar ca obiect sexual.....Politia,.. sa fim seriosi, acesti polititsti provin in majoritate de la tara, unde sa-ti bati nevasta este o obligatie...si un drept, deci ce atitudine sa ia. Am intalnit chiar fraza , mi-a relatat o clienta cand a chemat politia in urma bataii administrate de dl sot doctor de meserie, "pai d-na oi fi facut si d-ta ceva, ca barbatul munceste o fi fost si el nervos si dta ca femeia, dai cu gura...fara comentarii... Deci fiecare femeie, trebuie sa lupte de fapt de una singura daca se gaseste intr-o astfel de situatie, doar in ea si numai in ea trebuie sa gaseasca forta sa spuna STOP. Restul sunt fraze.
Stimată Doamnă , în loc să vă pierdeţi timpul "preţios
" , pe acest forum mai bine aţi ªI face ceva cu adevărat - Vezi : "românul" : taca taca taca taca...s.a.m.d. pâna la nesfârşit ..... Din puţina experienţă acumultă cu sudoare , vă subliniez ideea că românul dă din gură cât e ziulica de lungă însa de acţionat nici vorbă de aşa ceva ( daca s-ar putea să facă , poate ceva vecinul în locul său ar fi minunat / formidabil : ( ,.... că altfel.....)
Deeee c'est la vie !

P.S. 1. Pentru a sesiza faptele de coruptie săvârşite de personalul Inspectoratului General al Poliţiei Române (indiferent de unitatea în care lucrează), puteţi apela linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806.

Pentru a vă cunoaşte drepturile vizitaţi www.mai-dga.ro .

În ceea ce priveşte alte plângeri sau sesizări, puteţi contacta Inspectoratul General al Poliţiei Române, la numărul 021/316.66.55 – Relaţii cu Publicul sau, pentru situaţii de urgenţă, apelaţi 112.

2.Nimeni nu are dreptul să te ameninţe, să te insulte sau să-ţi facă vreun rău. Nici măcar cineva apropiat din familie nu are dreptul să te oblige să întreţii relaţii sexuale, să te umilească în public, să-ţi controleze accesul la bani sau să te împiedice să te relaţionezi cu prietenii sau membrii familiei.
Chiar dacă eşti dintr-o altă ţară, dacă ţi se întâmplă vreunul din aceste lucruri înseamnă că eşti maltratată şi poţi cere ajutor:
Dacă eşti victima unui atac sau crezi că vei fi, poţi cere protecţie poliţiei sau judecătorului.
Dacă a fost deja supus unor rele tratamente, de asemenea poţi cere ajutor poliţiei, direct sau printr-o persoană în care ai încredere.
Dacă ai suferit leziuni, mergi la un centru medical. Acolo vei primi îngrijire şi vei putea explica originea leziunilor şi cere o copie a certificatului medico-legal care îţi va fi de mare folos.
Chiar dacă nu ai leziuni, poţi cere ajutor Serviciilor Sociale (Algorta sau de Romo) ale primăriei. Acestea te vor sprijini, îţi vor da informaţii privind drepturile pe care le ai, şi te vor ajuta să ieşi din situaţia ta. Îţi vor oferi asistenţă psihologică, consiliere juridică, ajutor economic, adăpost temporar.

3. Vedeţi Parchetul de pe langa judecatoria orasului de care apartine persoana vatamata ( victima "sotia-femme",) , sesizeaza parchetul printr-o plangere penala indreptata impotriva faptuitorului ( " l'homme - marie " ) , plangere ce va contine toate datele necesare cu privire la persoana faptuitorului , descrierea agresiunilor ,eventual certificat medico-legal cu privire la numarul zilelor de ingrijiri medicale , etc. Plangerea se poate formula atat impotriva agresorului
( faptuitorului-sotul ) , dar si impotriva agentului de politie/ sef de post / etc , pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu art. 246 Cod Pen. , sau abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi art. 247 Cod Pen. , de ce nu , poate chiar Purtarea abuziva , prevazuta de art. 250 ( martori ,etc. ) .

Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
Claudiu Rares Moarcas Juravschi, Alte profesii
doamna VIORAM a pus o problema fara o informare corecta. si eu am fost plecat in spania [[,, MALTRATO ,, ca nu mai stim sa vorbim romaneste]] si nu are dreptate nici pe departe. specific ca nu am lovit o femeie niciodata in viata, chiar daca meritau unele dintre ele prin simplul fapt ca sunt egale cu barbatii si eu cred ca doamna VIORAM a trait undeva intr-un sat si ia fost frica sa plece de langa barbat pentru faptul ca nu avea unde sa mearga. parerea mea este ca putea sa plece si sa il reclame pe sotul dansei si nu sa stea sa suporte bataile. nici in spania nu este asa cum specifica doamna. care este diferenta??? ca in spania barbatul este batut si nu poate riposta din cauza legii?? este la fel in toata lumea. daca suporti bataia este problema ta doamna VIORAM. daca nu trebuia sa pleci de langa el nu sa suporti atat timp bataia. de ce ti se pare mai bine in spania??? ca il poti bate tu pe barbat?? iarasi ajungem la prostie. ca el sta langa o femeie rea. este la fel oriunde in LUME. doar ca nu trebuie sa suportam prostia. ai pus o problema total gresita. cu respect
gabrici a scris:

lipsa vointei femeii? sa fim seriosi, este legea de vina si iata de ce:
- femeia batuta face plangere la politie, in cel mai bun caz conform legii il baga in inchisoare pe termen limitat si apoi ii da drumul
- dupa ce ii da drumul, povestea se repeta
- daca sunt casatoriti si isi ia copiii (nu este tutore exclusiv) si pleaca de acasa este bagata la parasire de domiciliu
- daca nu are unde sta si totusi inainteaza procesul cu individul in casa, este fortata sa traiasca cu el in casa cat timp sunt in divort, iar daca suna la politie, politia "NU SE BAGA" pentru ca nu sunt divortati, in cel mai bun caz vin si constata bataile caci la un telefon in care se simte doar amenintata NU VIN
- sa nu uitam de principiu: ordin de interdictie impotriva sotului? sa fim seriosi
- sa mergem mai departe: pana vine ordinul de interdictie ea e moarta in spital
- si mai departe: poate o si violeaza pentru ca vorba aia, la noi este "dragoste intre soti"
- si mai departe: un proces de divort poate dura si 1 an daca nu sunt de acord ca sa nu mai spun ca ai nevoie de minim 2 martori care sa nu fie atacati de aparare ca sa se pronunte divortul

Cine nu pateste, crede ca legea functioneaza!

realitatea: NU exista lege care sa protejeze impotriva abuzului fizic. Atunci cand femeia/ barbatul sunt abuzati amenzile si ordinele de interdictie intarziate si persoana abuzata in casa, persoana care a abuzat ar trebui sa FIE ANULAT DIN DREPTURI DE TUTORE SI dreptul de a intra in propria casa pana se inchide cazul de tribunal.

solutia: doar asociatiile non-profit care sunt de profil si care deja nu mai fac fata la solicitari. Legea ar trebui schimbata

Va rog sa va argumentati juridic raspunsul.

Alte discuții în legătură

Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)
Divort sot violent OvidiuDaren OvidiuDaren Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc? Daca barbatul ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)