avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Foarte slab si extrem de eronat. Contractul nu devine exigibil, ci intreaga suma devine scadenta anticipat, acest lucru se produce in temeiul unei clauze contractuale si nu presupune neaparat incetarea/rezilierea contractului de credit.
Dar, daca vorbim de reziliere, macat studiati aceasta institutie si efectele ei. O sa vedeti, siderat probabil ca obligatiile scadente nu inceteaza, asadar plata dobanzii ramane o obligatie valabila ce trebuie adusa la indeplinire prin executare silita daca debitorul nu o face de buna voie.
Ce contract mai ramane in picioare dupa ce creditorul declara reaua vointa a debitorului? Exigibilitatea este o sanctiune, care implica denuntarea contractului. E....daca bancile vor slanina in pod si buzele unse...asta-i alta mancare de peste. De aceea cum a spus si.... "Wladelu"....., bancile prefera firmele de recuperari in locul executarii silite. De ce crezi ca bancile incearca sa convinga B.N.R.-ul sa prelungeasca termenul de declarare a exigibilitatii contractului? Daca B.N.R. -ul vine in control si vede ca dosarul 'x' nu a fost trecut la litera "E"(executabil), sanctioneaza banca. Bancile sunt interesate sa mentina contractul, pentru ca stiu bine ca exista profit, mai ales daca este pusa poprire pe salariul debitorului/garantului. In felul acesta clientii au lantul la gat si ajung sa plateasca......la nesfarsit.
Eu unu am postat suficient in topicul asta , am explicat ,si in drept si in practica de pe instante cine are de gand sa conteste ce am spus e dreptul lui , pana la urma cati juristi atea opinii.

Eu repet pe toate dosarele de pe instanta inclusiv pe cele depuse la executorii judecatoresti colaboratori sumele pe urmatoarul mod de calcul

debit restant + sold de credit ramas pana la stingerea creditului + penalitatile si dobanzile din contract calculate pana la data declarari scadente a creditului.

Cine ii tot da inainte cu terori juridice sa ii dea, cine nu vrea sa inteleaga ca un contract reziliat ( in esenta asta inseamna scadentarea creditului) nu isi mai poate produce efectele este strict parerea lui , intre timp sa se duca al un executor judecatoresc si sa vada cam in ce conditii se depun dosarele pe rolul instnei pentru incuvintarea executari silite.

Numai de bine,
jocandi caus...
Domnule ce ma tot aburiti ca un bancher? Clientul a iesit din drepturile contractuale in privinta achitarii in rate a creditului, la fel si dreptul creditorului de a mai pretinde in continuare dobanda din contract. Altfel avem de a face cu un dezechilibru de drepturi dintre creditor si debitor.
Cine are creier sa vada corectitudinea si justetea celer afirmate, bine, cine nu...sa urmareasca in continuare promovarea acestor abuzuri.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
xadrianx, utilizator
Domnule executor , am sa continui lupta pe care mi-am asumat-o si anume aceea de a va lumina.
Domnule, evident ca la data solicitarii executarii solicitati dobanda pana la data declararii scadentei anticipate pentru ca aceasta data corespunde cu data solicitarii executarii silite, sau este foarte apropiata de aceasta.
Evident ca nu puteti cere o suma mai mare decat cea inregistrata in acel moment ca si creanta fata de debitor. Cititi cu atentie modelul de cerere, veti observa (siderat probabil ) ca se solicita actualizarea creantei cu dobanzile contractuale ce vor curge pana la data achitarii efective a intregii creante.


Prietene xandrix, o sa te uimessc afirmandu-ti ca dpdvlegal dezechilibru intre parti ar presupune tocmai punctul dvs de vedere. Banca si-a respectat intocmai obligatia asumata - a dat debitorului suma creditului. Buna credinta, justetea si echilibrul contractual presupune ca si debitorul sa isi onoreze intocmai obligatia asumata. Din pacate pentru debitor, nu-si poate invoca propria culpa, aceea de a nu fi platit - clauza ce a generat rezilierea contractului - spre a cere sa fie exonerat de obligatia de plata a dobanzii -
Nemo auditur propriam turpitudinem allegans

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)